Психология

Открийте вътрешния си свят с чудесните техники, описани в книгата „Чисто съзнание“

Съзнание отвъд мислите

Грижата за себе си. Напоследък много се говори за нея. Стана модерно. Не всички разбират какво точно означава да обичаш себе си. Често пъти го бъркаме с добре познатият ни егоизъм. Нормално – за грижата за самия себе си се заговори отскоро, а преди това ни набиваха в главите, че трябва да сме скромни, самоотвержени, че да мислиш за себе си е грешно… Но това е друга тема.

Но да се върнем за грижата за себе си и вътрешния ни свят. И да, това не е срамно. И не е проява на най-висока степен на егоизъм или пренебрегване на другите. Точно обратното. Това е най-големият ни подарък както за нас самите, така и за нашето семейство и приятели!

Защо е толкова важно да се грижим за своя вътрешен свят?

Отговорът на този въпрос, както и на много други въпроси, свързани с човешкото щастие и неговото постигане можете да откриете в книгата “Чисто съзнание”, представена от pureconsciousness.info. Тя е абсолютно безплатна и достъпна за всеки, който има желание да промени живота си, да върви пряко към целите си, да се чувства жизнен и изпълнен със сили за тяхното осъществяване.

Авторът на „Чисто съзнание“ ни съветва да гледаме на грижата за своя вътрешен свят като грижа за здравето и външния си вид. Защото именно вътрешният ни свят определя част от тях. Но, тъй като е невидим за окото, ние, хората, обикновено го пренебрегваме. И с това губим много, защото, ако го доразвием, ако се научим да се осланяме на вътрешните си инструменти, с които Бог ни е дарил още при раждането, тогава ще можем да овладеем и външния свят, който ни заобикаля. Ще постигнем много – развитие на ума, развитие на въображението, на интуицията, ще станем по-чувствителни към себе си и към околните.

Ще си позволим да се отпуснем, да се отървем от бремето на ежедневните дела, понякога смазващи със своята неистова неотложност и необходимост. А целта е да се вгледаме навътре внимателно, да потърсим своя вътрешния огън и да му позволим да пламне с предишния си ярък пламък и да се разпространи от дълбините на душата право през вените, стопляйки и успокоявайки сърцето ни.

И щастието, и хармонията, и любовта израстват от тази малка искра, която се крие някъде далеч от нашите мисли и съзнание и толкова често е лишена от внимание.

Струва си да опитате поне веднъж – да позволите на сърцето да се изпълни с безгранична любов, която се проявява във всичко и се разпространява навсякъде. Тогава проблемите се решават, нещата се вършат бързо и леко и комфортното усещане за нашето съществуване може да бъде усетено далеч отвъд обичайната „зона на комфорт“.

Грижата за себе си е важна и необходима

Това е доказателство, че приемаме себе си такива, каквито сме, това е уважение към себе си като личност, това е основата и съдържанието на нашето по-нататъшно израстване и развитие. Това е основата на нашите взаимоотношения с другите хора и израз на нашата същност. И чудесна възможност да разкриете целия вътрешен потенциал и таланти. Да осъзнаете, че животът е изпълнен със смисъл, че този смисъл отдавна е в нас и чака „пробуждането“ ни.

Всички необходими техники, за да се превърне това в реалност, са подробно описани и обяснение на съвсем разбираем език в книгата “Чисто съзнание”.

Всичко, което трябва, е да посетите сайта и да я изтеглите. А след това да направите пътя към новото си, по-добро и щастливо „Аз“!

Подобни публикации

Самопознание или какво означава да си наясно с емоциите си и колко добре познавате себе си

admin

Оставете логиката и рационалността настрана. Не подтискай интуицията и бъдете щастливи!

admin

Кога трябва да посетим психотерапевт: 3 признака, че е време за промяна

king content