Любопитно Психология

Оставете логиката и рационалността настрана. Не подтискай интуицията и бъдете щастливи!

Този аспект от самопознанието е синтезиран в заглавието на една песен на Дейвид Бърн ,, Престани да търсиш смисъла” . Казано просто, съветът е да давате по-голямо значение на това, което ви казват емоциите и да приемате на сериозно чувствата, които ви идват отвътре. За да правите това, трябва да сте подготвени да прогоните тиранина  мозък и да се предадете на интуицията си, усещанията играта на въображението.

 Може да не служи като предупреждение да не позволяваме на рационалността да ограничава живота ни в някаква рамка дори когато емоциите ни се стремят да я разрушат. Колкото и неуместно да прозвучи това, в нашето общество се отделил прекалено голямо внимание на силата на рационалното мислене. Като резултат съзидателната игровата страна на повечето от нас е недостатъчно използвана и недооценена.

Повечето от хората са се научили да подтискат интуицията си и са се  поставили в условията да разчитат единствено на логичната, рационална част. Между другото интуицията е силата или дарбата за достигане до директни знания или познания без явна национална намеса с други думи да имате в главатаинтуицият без да знаете как те са попаднали в съзнанието ви.

Когато хората казват,, поддържай връзка със себе си”, това означава да държим връзка с интуицията си и със съзидателната част от ума си. Естествено да поддържаш връзка със себе си има много общо с това да откриеш кои си същност и да бъдеш верен на себе си. Но начинът, по който се осъществява тази връзка, е строго индивидуален. Например една наша приятелка, лекарка рационална и изпълнителна колкото си искате откри, че единственият начин да откликне на емоциите, родени трагедията в Ню Йорк на 11 септември 2001-ва, е да започни да рисува. Много бързо тя натвори сериа от платна, но така и не можа да обясни откъде са се взе ли тези нейни идеи; тук логиката беше безсилна.

Подобни публикации

В кои държави ще се играе Европейското първенство през 2021?

admin

Ролята на професионално създадения уеб сайт

admin

Бой на футболния стадион! Избрани моменти, които трябва да видите!

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .