Култура

ТОМ ТЕАТЪР & СЦЕНА-ПОРТАЛ „ВИРТУАЛНИ ИНТЕРАКТИВНИ ИЗКУСТВА“

Представят

-BETWEEN THE DEVIL AND THE DEEP BLUE SEA-

26.04.2023, 19:30, Сцена-портал „Виртуални интерактивни изкуства“ ще направи частично излъчване на „Between The Devil And The Deep Blue Sea“ – спектакъл на Стефания Георгиева и Атом Театър.

 

Хореограф: Стефания Георгиева

Изпълнение: Калина Георгиева, Дорина Пунчева, Елеонора Митева, Анита Бакалова, Ребека Пихлер, Виолета Матюшенко

Композитор: Добромир Кисьов

Драматург: Ясен Василев

Костюми: Гергана Димова и Мария Попова – | LENÉCRA |

Фотографи: Иван-Александър Иванов и Рослана Дамянова

За контакти: 00 359 876474099

atomtheatre@gmail.com

https://atomtheatre.info/about-us/

 

Between the devil and the deep blue sea е идиом в английския език, означаващ дилема. Стефания Георгиева изхожда от интереса си към физическите прояви на раздвоението на тялото пред невъзможен избор. Тя работи с личните истории на своя международен екип от изпълнители и ги поставя като живи сцени в рамките на новогодишно тържество, което е едновременно носталгично и монументално.

Какво се случва физически с тялото, когато сме изправени пред труден избор, който не предлага благоприятен изход? Къде е локализиран въпросът в тялото и можем ли да танцуваме с дилемата? Какви принципи на движение създава и през какви етапи преминава тялото, преди да достигне до решение? Какво се случва с колективното тяло на обществото, когато преминава през този процес на избор между дявола и дълбокото синьо море? Настоящата работа е първата итерация на дългосрочна изследователска траектория, базирана на тези въпроси.

Проектът на Атом Театър е реализиран на 19.12.2022г. (премиерна дата) с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Национален фонд „Култура“ за 2022 г.

 

Сцена-Портал „Виртуални интерактивни изкуства“, е съвместен проект на ВИА Театър и НФ Култура, който се реализира по концепция на проф. д-р Велимир Велев. Проектът е се стреми да изследва нова аудитория, разширява своя интерес извън строгата гранична бразда на Театъра. В целите на Проекта е заложена стратегия за подкрепа на свободни творци и независими творчески организации.

 

Платформата се изгражда по проект „Стратегическо развитие на ВИА Театър чрез Портал-сцена за Виртуални интерактивни изкуства“, с финансовата подкрепа на „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“ на НФ “Култура” (Договор no VRCHKO-22-67 06/09/2022 г.)

Подобни публикации

Откриха тялото на Александър Велики! Дали е вярно?

admin

I-ВО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА „ЖИВОТЪТ „РЕАЛНОСТ – РИАЛИТИ“ на Сцена-портал «Виртуални интерактивни изкуства»

admin1

Календарна празнична обредност. Традиции и иновации. Конфесионални различия.

admin