Култура

ПРОДЪЛЖАВАТ ИЗЛЪЧВАНИЯТА НА СПЕКТАКЪЛА “СТОЙНОСТТА НА ЖИВОТА” НА ВИРТУАЛНА СРЕДА

На 12 и 24 юни 2023 Сцена-портал  “Виртуални интерактивни изкуства” продължава излъчванията на спектакъла “Стойността на живота”.

“Стойността на живота – лекция по позитивна психология, авторски спектакъл на проф. д-р Велимир Велев, е интерактивен спектакъл в хибридна (реално-виртуална) среда.

Мултижанров и мултидисциплинарен спектакъл, съчетаващ принципите на Site-Specific Theatre, Devised Theatre, Импро театър, Класически психологически театър, документалната драма (Dоcudrama), приложния театър (Форум театър, Плейбек театър и т.н.), комедия дел’Арте – импро техники, Live cinema, ТВ риалити, телевизионния театър (от зората на телевизията).

Участват:
Анна Димитрова,
Бехие Ахмед,
Верка Захариева,
Лазар Панев,
Николай Шопов,
Поли Петрова,
Росица Атанасова.
Проектът “Стойността на живота” се реализира с подкрепата на НАЦИОНАЛЕН ФОНД КУЛТУРА – Програма ТВОРЧЕСКИ ИНИЦИАТИВИ 2020

 

Концепцията за глобална виртуална интерактивна сцена е част от теоретичните разработки на проф. Велимир Велев в неговата “Теория на Интерактивното зрелище на бъдещето”.

Тя се изпълнява по проект „Стратегическо развитие на ВИА Театър чрез портал-сцена за виртуални интерактивни изкуства“, осъществяван с финансовата подкрепа на „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“ на НФ “Култура”, по Договор No VRCHKO-22-67 06/09/2022 г.

Подобни публикации

Изящното тракийско съкровище пристигна в Бургас

admin

СЦЕНА-ПОРТАЛ «ВИРТУАЛНИ ИНТЕРАКТИВНИ ИЗКУСТВА» ЗА ВТОРИ ДЕН НА LOZENETS ART AND CRAFT FEST

admin1

Древна пещера на маите разкрива 1200-годишни детски отпечатъци на ръце

admin