Култура

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА НОВАТА ПЛАТФОРМА « ВИРТУАЛНИ ИНТЕРАКТИВНИ ИЗКУСТВА»

ВИА Театър организира пресконференция на новата платформа за Виртуални интерактивни изкуства.

Датата е 30.03.2023 г. в “Клуб на Журналиста”, ул. Граф Игнатиев №4, ет. 1, гр. София, от 16:00 часа.

Платформата „Сцена-Портал за Виртуални интерактивни изкуства“ е продължение на предходен проект, Виртуална интерактивна  куклена сцена, финансиран по програма на НФК,. Тя ще направи изкуството по-достъпно за зрителите, посредством подобряване и разширяване на платформата и нейните функции. Зрителите ще могат да създадат потребителски профили и да се наслаждават на различни събития онлайн.

Във връзка с проект “Стратегическо развитие на ВИА Театър чрез портал-сцена за виртуални интерактивни изкуства”, финансиран от Национален Фонд Култура, ВИА Театър са разработили анкета – проучване на опита и нагласите на публиката относно дигитализирането на сценичното изкуство.

ВИА Театър организира акнкета с въпроси, ключови за разработването и развиването на Платфората. Всеки желаещ може да вземе участие в проучватето като попълни анкетата на този линк:

https://forms.gle/f6zXMAPPZxLZGRTBA

 

Следим с интерес развитието на ВИА Театър и очакваме с нетърпение подробности относно новите функции на платформата.

 

Проектът “Стратегическо развитие на ВИА Театър чрез портал-сцена за виртуални интерактивни изкуства” е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria по програма “Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации. (Дог.№ VRCHKO-22-67 06/09/2022)

Подобни публикации

Съкровищата, открити в България

admin

Войната за независимост и създаването на САЩ

admin

Древна пещера на маите разкрива 1200-годишни детски отпечатъци на ръце

admin