Обща категория

Причини за полиране на скъпият Ви автомобил

Причини за полиране на скъпият Ви автомобил

Причини за полиране на скъпият Ви автомобил. Решихме да ви разкажем за трите най-често срещани причини да полирате автомобила си, за да се убедите в необходимостта от допълнителна защита на купето на вашия автомобил.
1. Остава чист по-дълго. Благодарение на покритието на каросерията, вашият автомобил ще придобие водоотблъскващи свойства, а също и мръсотия.
2. Колата ще е светла. Полирането ще придаде лъскав блясък и ще предотврати избледняването на цвета на вашия автомобил, като блокира UV светлината. Резултатът е салонен вид, което е особено важно при продажба.

Причини за полиране на скъпият Ви автомобил

3. Вечнен автомобил. Полирането увеличава експлоатационния живот на много елементи, а също така забавя процеса на стареене на каросерията на автомобила.
Въпреки това си струва да направите резервация: само ако редовно извършвате защитно полиране, можете да говорите за ефекта му върху вашия автомобил. Може на пръв поглед да ви се стори, че полирането има изключително козметичен ефект, но това е далеч от истината. Правилното защитно полиране ще запази не само външния вид на машината, но и нейната функционалност. Корозията може да убие колата ви, тъй като се разпространява бързо и уврежда не само външния вид. Ръждата, която се появява по автомобила, не говори за старостта му, а за немарливото отношение на собственика. В бъдеще борбата с корозията ще ви струва скъпо. Затова ви препоръчваме да помислите за защитен лак

В интернет можете да намерите много различни видове лакове: сезонни, леки и т.н. Всъщност обаче има само два вида: абразивни или по друг начин възстановяващи и защитни. Всеки от тях има свои собствени характеристики и е предназначен за различни цели. Ще ви разкажем подробно за всеки вид полиране и техните характеристики.

АБРАЗИВНО (ВЪЗСТАНОВЯВАЩО) ПОЛИРАНЕ

Както подсказва името, абразивите се използват за абразивно полиране. Този тип ще ви помогне завинаги да се отървете от драскотини и други дефекти в боята. Важно е обаче да се каже, че не се препоръчва подобно полиране да се извършва повече от три пъти през целия период на експлоатация на автомобила.
Процесът на регенеративно полиране се състои в премахване на горния слой боя, като по този начин се елиминират дефектите по колата и се запазва външният му вид дори след измиване. Абразивният лак е пастообразен продукт с микрочастици, който помага за премахване на слоя на покритието. Абразивното полиране ще помогне за премахване на драскотини, драскотини и тъпота, както и за възстановяване на цвета на повърхността на колата.

Преди да започнете да полирате, си струва да подготвите колата. Необходимо е да се измие колата много старателно с почистващи препарати, а също така не забравяйте за особено тежката мръсотия – колата трябва да е абсолютно чиста.
След това се нанася абразивен лак. Специалистите използват няколко продукта с различни размери абразивен материал. Най-често те започват с пасти с големи частици и завършват с пасти с фин абразив.
След полиране е необходимо да се почисти старателно колата от остатъците от паста. След това професионалистите търкат боята до блясък, завършвайки възстановителния лак и пристъпват към етапа на защита, за който ще говорим по-късно.

След абразивно полиране на автомобила външният му вид става неразличим от салона. Въпреки това, не трябва да правите тази процедура твърде често. Лакът не е траен – има определена дебелина, която възстановяващият лак намалява. Препоръчваме ви да не полирате сами – по-добре е да се свържете със сервиза.

ЗАЩИТЕН ЛАК НА АВТОМОБИЛА

Защитното полиране е нормална процедура за полиране, последвана от защитно покритие. Това помага да се избегнат драскотини, корозия и избледняване на цвета, тъй като предпазва от ултравиолетово лъчение, което е особено вярно за автомобили, които през повечето време са на открито слънце. Защитният лак също така улеснява почистването на автомобила, тъй като покритието отблъсква замърсяванията и издържа на влага.
Защитното полиране ще бъде особено актуално през зимата и пролетта, когато пътищата са поръсени със сол. Тя удря колата, като по този начин оставя дефекти върху него.

Подобни публикации

Видове детски играчки и ползите от игрите с тях за детското развитие

admin

Онлайн каталог за мебели  

admin

Самоконтрол и как да работи за нас

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .