За Дома

Как да извършите проверка на покрива

Как да извършите проверка на покрива

Как да извършите проверка на покрива?Търговските сгради са изправени пред много опасности, които могат да изложат на риск целостта на покривната система. Проверката на покрива може да ви помогне да откриете проблемни зони и да се уверите, че конструкцията е в добро състояние. Трябва обаче да знаете как да направите това правилно, за да избегнете потенциално скъпи грешки. Нека да разгледаме как да извършим задълбочена проверка.

ВРЕМЕТО Е ВСИЧКО
Когато за първи път започнете да мислите как да инспектирате покрива си, важно е да зададете график. В идеалния случай покривът ще се проверява два пъти годишно, въпреки че веднъж може да е достатъчно. Ако планирате две проверки, едната трябва да е преди зимата, за да сте сигурни, че покривът ще издържи при студено време. Втората инспекция на плосък покрив трябва да бъде след зимата, за да се провери за щети, които може да са възникнали. Ранното откриване е от ключово значение за забелязване на проблема, преди той да се влоши.

Ако живеете в район, където сте изправени пред силни бури, може да искате да планирате проверка веднага след като бурята отмине. Това помага да се провери за щети, причинени от бурята, и гарантира, че покривът се държи достатъчно добре, за да се изправи срещу друг.

ПЪРВО ПРОВЕРЕТЕ ИНТЕРИОРА

Ако е инспекция на покрива, защо трябва да проверявате вътрешността на сградата? От вътрешността на сградата се виждат много признаци на щети от вода и покрив. Това включва:

Водни петна
Мухъл
Капки или течове
плесен
Лющеща се боя
Ако забележите тези признаци, проверката ви на открито трябва да бъде изключително задълбочена и трябва да се уверите, че сте намерили източника на всяка изтичаща вода, преди да стане по-лошо.

НАПРАВЕТЕ ВИЗУАЛНА ПРОВЕРКА НА ПОКРИВА

Проверката на вашия плосък покрив трябва да включва и проверка за видими признаци на повреда. Често видим знак означава, че може да има допълнителни щети отдолу, така че това може да е първият предупредителен знак и може да включва:

образуване на мехури
Пукнатини
Охлузвания
плач
мъх
Драскотини
Дупки
Те обикновено се намират върху мембраната на покрива и трябва да се виждат лесно с невъоръжено око. Ако видите тези проблемни точки, това може да е индикация за по-големи щети.

ПРОВЕРЕТЕ ДРЕНАЖНАТА СИСТЕМА
Някои проблеми могат да възникнат, защото дренажната система не работи правилно. Когато мръсотия или отломки се натрупат в тръбите или улуците, това може да доведе до натрупване на вода и застояла вода, която не може да изтече от покрива.

Трябва също да проверите функционалността на дренажите, включително уплътнението. Ако уплътнението е счупено или напукано, водата може да тече около него, вместо през него, което означава повече щети.

ПРОВЕРЕТЕ КОНСТРУКЦИЯТА НА ПОКРИВА

След това трябва да се провери действителната структура и оборудване на покрива. Ако имате обшивка на покрива си, ще искате да го проверите и да се уверите, че е структурно здрав. Наличието на празнина или пукнатина означава, че водата може да тече между него и покрива, а не там, където трябва да се движи: далеч от конструкцията. Разширителните фуги също могат да бъдат повредени и да имат повече движение, отколкото трябва, така че е необходимо да се провери за пукнатини или разкъсвания.

ВИЖТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНОТО ОБОРУДВАНЕ – Как да извършите проверка на покрива
Повечето покриви имат тръби и вентилационни отвори върху тях, които могат да бъдат повредени от излагане на елементите. Част от проверката на покрива е да се провери за всякакъв вид структурни повреди или запушвания на това оборудване, като ръжда, напукана боя, листа или мъх.

ОЦЕНЕТЕ БЕЗОПАСНОСТТА НА ПОКРИВА
Вашият покрив трябва да е сигурен и това включва всички стълби, парапети, платформи и кръстовища. Всички те трябва да бъдат закрепени към покрива без люлеене или разхлабени части. Трябва също така да имате подходящи знаци за целите на безопасността , така че служителите да са наясно с потенциални наранявания. Ако нещо представлява заплаха, било то поради липса на означения или износване, това е нещо, което трябва да се коригира незабавно.

НАСРОЧЕТЕ ПРОВЕРКА НА ВАШИЯ ПОКРИВ

Вашият покрив е неразделна част от вашия бизнес, дори и да не мислите за него всеки ден. За да го поддържате в добра форма и да защитите всичко вътре във вашата сграда, трябва редовно да извършвате проверка на покрива. Ако все още не сте го направили, насрочете инспекцията си, за да можете да се уверите в здравината на вашия покрив, да уредите поддръжка или да извършите ремонт възможно най-скоро, за да избегнете допълнителни щети.

Подобни публикации

Съвети за подобряване на почвата

gri123

Къде може да сложим калиброван гранитогрес – съвети от Гауди ДС

adminche

Остъкляване на тераси: Повишете комфорта и функционалността на своя дом

admin1
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .