Обща категория Полезно

Важността на дрехите за безопаснота при високите скорости

drehiЯкета

Правилата относно яката при повечето състезателни клубове и шампионати са ясни: тя е задължителна. Дори да не е задължителна там където се състезавате, трябва да стане.  При някои инциденти допълнителната тежест на каската натоварва много вратните връзки и гръбначния стълб и може да стане причина да се нараните със самата каска, както е на главата ви. Именно затова главната роля на яката е да ви пази врата и ключицата.
Използвайте единствено якe, които имат лепенка отпред, защото в противен случай могат да се изхлузят твърде лесно.

Обувки

Ако отидете на едно състезание, ще забележите, че пилотите носят всякакви видове обувки – туристически, маратонки, картинг обувки. Има причина добрите пилоти да носят такива – и тя не е във външния вид. Състезателните обувки защитават краката по-добре и ви позволяват да усещате педалите и да работите прецизно с тях. .

Правилно разположената седалка има огромно значение, защото ви е основната опора по време на пилотиране. Освен, че е важно да се чувствате удобно в машината, вие усещате много подробности от движението на карта чрез тялото си и само така може да го управлявате на границата на възможното.

 

Ръкавици

Ръкавиците имат две основни роли. Едната е да имате добро сцепление с волана без да получавате мазоли. Другата е защитата на ръцете в случай на инцидент и падане на асфалта.

Ръкавиците са може би най-важната част от екипировката заедно с каската. Тези, които са създадени специално за картинг са за предпочитане, защото ви защитават в случай на инцидент и дават сцепление, което улеснява значително работата с волана

На снимката пилотът се е настанил удобно в седалката и носи протектор за ребрата. Co Racing

Подобни публикации

Как да се обличате, за да привлечете късмет?

admin

Невероятни вълни изненадват хората до като са на плажа !!!!

admin

Виц 22

admin