Полезно

Колко са важни играчките и аксесоарите в развитието на бебето

бебешки играчки

Играчките и аксесоарите, които използвате от първите дни на растежа и развитието на вашето бебче може и да ви се струват незначителни, но са от първостепенно важност. Те са свързани с правилното развитие на психическото и физическото здраве на малкото човече.

 

Ярки цветове

Още преди проглеждането му е много важен правилният подбор на играчките в неговото обкръжение. Изключително голямо значение оказват основните ярки цветове. Изберете меки елементи в наситено червено, жълто и синьо. Това ще стимулира развитието на зрението. Мъниците се учат, като жадно опознават заобикалящата ги среда. Осигурете им всичко необходимо за бързото и безпроблемно навлизане в динамичния живот.

 

Звукови стимулации

Значението на музикалните стимулации не е тайна за никого. Нежната и успокояваща музика предразполага към отпускане на нервната система. Сигурно сте обърнали внимание, колко много от играчките издават звук. Това привлича вниманието на мъниците и ги прави интригуващи и интересни.

Естествено прокарването на новите зъбки или коликите няма да се повлияят без съответните медикаменти, но винаги можете да заложите на допълнителни помощници.

 

Двигателно развитие

Още преди да може да сяда, вашето бебе се нуждае от стимулиране на движението. Активните гимнастики са предназначени точно за това. Те не само ще предоставят минутка за почивка на мама, но ще активизират двигателното, слухово и зрително развитие на мъника. Протягането с ръчички, опитите за хващане и стискане са от голяма полза. Това от своя страна ще стимулира опитите на бебето да се преобръща и да задържа изправена главичка от легнало по корем положение.

Бъдете внимателни! Позиционирайте гимнастиката на безопасно място, от което мъникът няма как да се претърколи или падне. Най – добре е да бъде под непрекъснато наблюдение.

Комбинацията от ярки цветове и различни материали ще активизират любопитството и естествената нужда от разучаване и опознаване.

Не подценявайте  упоритостта на децата. Те не губят търпение и са склонни дори след десетки опити да пробват отново това, което ги привлича.

 

Прохождането

Това е един от най – важните и чакани моменти в развитието на бебето. Проходилките са създадени с цел да стимулират изправянето и пристъпването чрез ангажиращи игри и звуци. Освен така наречените „паяци”, за ваше улеснение има и бутащи играчки, които служат за опора на все още несигурните крачета. Различни стимулации от ваша страна биха могли да ускорят процеса.

Вслушвайте се в нуждите на детето и му осигурете безоблачно детство. Всичко останало ще се нареди според естествените етапи на развитие и вродения непреодолим стремеж към развитие, който движи цялото ни човечество.

Подобни публикации

Време е за избор на летни гуми

admin1

5 Ползи от Ананаса, Които Всеки Трябва Да Знае

admin

Как се рисува око?

admin