Анализ Космос Любопитно

Нова теория за времето показва, че настоящето и бъдещото съществуване едновременно

Според една нова противоречива теория, всичко около нас е сложно планирано и съдбата на всеки един е вече решена. Новата теория предполага, че времето не преминава и че всичко е постоянно.

Всъщност, времето не е линейно, тъй като ние сме мислили през цялото време и всичко около нас е винаги присъстващо.

Изследователите посочват, че времето трябва да се разглежда като измерение на пространството-време, както твърди теорията на относителността – така че тя не минава покрай нас по някакъв начин, защото пространство-времето не е така. Вместо това, времето е част от единната по-голяма тъкан на Вселената, а не нещо, което се движи вътре в нея. Според един учен всичко, което се е случило, и всичко, което ще се случи, всъщност се случва в този момент, когато времето се позиционира в пространството. ,

Новата теория, предложена от д-р Брадфорд Скоу, асоцииран професор по философия в Масачузетския технологичен институт (MIT), показва, че ако погледнем надолу към Вселената, всъщност ще наблюдаваме времето и събитията, разпространявани във всички посоки.

И така, какво всъщност означава това? Е, това предполага, че времето, което знаем, че е неправилно, с други думи, не е линейно, тъй като ние сме мислели цялото време. Всъщност всичко около нас е винаги присъстващо.

Новата теория е подробно описана в книгата на д-р Скоу, Цел Начало, където той пише: „Когато питате хората:„ Разкажете ми за изминалото време ”, те обикновено правят метафора.

“Казват, че времето тече като река, или ние се движим във времето като кораб, плаващ през морето.”

Авторът твърди, че „не би искал да вярва в това, ако не видя добри аргументи за него.“

В “Objective Becoming”, Skow има за цел да убеди читателите, че нещата не могат да бъдат иначе. За да направи това, той прекарва голяма част от книгата, като обмисля конкурентни идеи за времето – тези, които приемат, че времето минава или се движи от нас по някакъв начин. „Интересувах се от това какъв вид на вселената щеше да имаш, ако вземеш тези метафори за времето много, много сериозно“, казва Скоу. e = ‘text-align: justify’> “Казват, че времето тече като река, или ние се движим във времето като кораб, плаващ през морето.”

Авторът твърди, че „не би искал да вярва в това, ако не видя добри аргументи за него.“

Д-р Скоу вярва, че в така наречената блокова вселена – теория, която заявява, че миналото, настоящето и бъдещето съществуват едновременно.

С други думи, това означава, че след като веднъж се е случило, тя продължава да съществува някъде в пространството-време.

Новата “противоречива” теория е подкрепена от теорията на относителността на Алберт Айнщайн, която показва, че пространството и времето всъщност са част от сложна четириизмерна структура, където всичко, което се е случило, има свои координати в пространството-време.

Д-р Skow по-подробно:

 Теорията за блокова вселена казва, че сте разпръснати във времето, нещо като начина, по който се разпространявате в пространството. Не се намираме наведнъж. “

Д-р Скоу се съгласява, че докато нещата се променят и ние виждаме време, сякаш минава, д-р Скоу вярва, че сме в „разпръснати условия“ и че различни части от времето могат да бъдат осеяни около безкрайната вселена.

справка:

Има ли времетраене? Новата книга на философа Брад Скоу казва, че го прави – но не по начина, по който можеш да мислиш.

Подобни публикации

Какво виждаме преди смъртта си?

admin

Невероятни вълни изненадват хората до като са на плажа !!!!

admin

Здравословен живот и хранителни добавки за здрави стави

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .