Любопитно

ПРЕЗЕНТАЦИИ “Лаборатория за интеракция между човешкото тяло и алтернативни форми на дигитална реалност“

Проект “Лаборатория за интеракция между човешкото тяло и алтернативни форми на дигитална реалност“ завършва своя иновативен образователен модул в областта на съвременните изпълнителски изкуства с три финални презентации.

Под ръководството на трима от най-изявените професионалисти в тази сфера – проф. д-р Венелин Шурелов, Михайло Николич и Момчил Алексиев, младите курсисти имаха възможноста да повишат професионалните си умения, потенциал и капацитет по отношение на работата с иновативни подходи в дигиталните технологии, които могат да бъдат използвани в бъдещата им творческа работа. «Проектът е повече от полезен за съвремения изпълнител – споделя актрисата и педагот Савина Бързева – Мога да кажа, че този Проект много ме вдъхнови. Бях част от работата и резултата на Лабораторията. За мен това беше катализатор на нови идеи и творчески намерения. Очаквам финалния резултат с нетърпение.“ „Благодаря на организаторите – макар и за кратко, поради голямата ми заетост, Лабораторията успя да промени отношението ми към технологиите и изкусвтото. С удоволствие бих се включил отново в нещо подобно, но вече от самото начало докрай“, допълва актьорът Димитър Касабов.

Презентациите ще се излъчат в реално време на Платформата „Виртуални интерактивни изкуства“, (https://viatheatre.net/ ), която се реализира с финансовата подкрепа на НФ „Култура“ по Програма ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИ КУЛТУРНИ ОРГАНИЗАЦИИ’22 (VRCHKO-22-67/06.09.22).

Програма:
26.11.2023, 19:00 ч.

Презентация «Модул 1»

Ментор: проф. д-р Венелин Шурелов

Зала «Театър АРТИС»

бул. Андрей Ляпчев 72

София

 

28.22.2023, 19:00 ч.

Презентация «Модул 2»

Ментори: Михайло Николич и Момчил Алексиев

Зала «РЕЗОНАТОР»

Ул. «20 април» 13

 

Проектът “Лаборатория за интеракция между човешкото тяло и алтернативни форми на дигитална реалност“ се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма„ТВОРЧЕСКО РАЗВИТИЕ ’22“.

https://www.facebook.com/via.laboratory

Подобни публикации

Лекарите публикуваха снимки на белите дробове, засегнати от коронавирус

admin

Какво да направите, за да вдъхвате доверие?

admin

Как се опаковат подаръци? (Снимки)

admin