За Дома

6 съвета за дизайн на детска стая

6 съвета за дизайн на детска стая

6 съвета за дизайн на детска стая. За родители за първи път проектирането на детска стая може да бъде непосилен процес. От избора на тема до финалните щрихи, има много неща, които влизат в дизайна на бебешката стая. За щастие, професионалните дизайнери от интериорен дизайн в София са разработили ръководство, пълно със съвети, за да направят дизайна на детската стая лек. Продължете да четете, за да научите как да създадете пространство, което ще харесате и вие, и вашето бебе.

КАК ДА ПРОЕКТИРАМЕ ПЕРФЕКТНАТА ДЕТСКА СТАЯ

СЪВЕТ №1: ЗАПОЧНЕТЕ С ТЕМА
Тема за дизайн на детска стая с бяло креватчеТемата на вашата детска стая задава тона на цялото пространство. Това е и най-бързият начин да определите своя избор на дизайн; всичко от дизайн на мебели до аксесоари. Въпреки че не трябва да се чувствате ограничени до един стил или тема, вземането на решение за конкретна идея е чудесен начин да опростите процеса на проектиране на детската стая.

Има безкрайни възможности, когато става въпрос за идеи за дизайн на детска стая. От теми за животни или пътувания до съвременни или традиционни теми, не можете да сгрешите! Цветовата палитра също може да бъде тема. Ако все още търсите вдъхновение за детската стая, Pinterest е идеалното място да започнете.

Най-важното е да изберете тема, която харесвате. Да, детската стая технически е стаята на бебето, но и вие трябва да я харесате!

 

СЪВЕТ №2: ИЗБЕРЕТЕ ЦВЕТОВА СХЕМА
Дизайн на детска стая Неутрална цветова схемаСледващата стъпка към създаването на детска стая, достойна за корица на списание, е изборът на перфектната цветова схема. За щастие има много начини да направите правилно палитра за детска стая. Ние лично обичаме цветови схеми, които демонстрират личността. Лавандулова боя за стена? Сигурен! Океанскосин таван? Защо не! Шарени тапети? Още по-добре!

Ако мисълта да боядисате вашето пространство е непосилна, не се притеснявайте! Оставете стените в техния нюанс на бяло от яйчена черупка и използвайте своя декор, за да покажете цветовата си схема. От хвърляне на одеяла върху люлеещия се стол до цветни произведения на изкуството по стените, оставете аксесоарите на стаята да подчертаят избраната от вас палитра.

Подобно на избраната от вас тема, цветовата схема на вашата детска стая е повече за вас, отколкото за вашето бебе. Независимо от цвета на боята, който сте избрали, уверете се, че това е нещо, което ви харесва.

 

СЪВЕТ #3: ИЗБЕРЕТЕ ФОКУСНА ТОЧКА

Когато си представите фокусната точка на детската стая, креватчето вероятно е първото нещо, което изниква в съзнанието ви. Можете обаче да превърнете други аспекти на вашето пространство във фокусна точка, която ще заслепи всеки, който я види. Ако търсите алтернатива на традиционния „център на креватчето“, опитайте вместо това да покажете голям прозорец, рисуван скрин или особено уникална картина.

 

СЪВЕТ #4: ОБМИСЛЕТЕ ОСНОВИТЕ

Бяло креватче в детска стая с шарени тапетиЛесно е да се увлечете в малките неща, когато започнете да декорирате детската стая, но е важно да се върнете към основите, за да сте сигурни, че най-важните неща са там. Обичаме да се съсредоточаваме върху 3-те основни неща: креватче, маса за повиване и люлеещ се стол. По този начин имате място за ежедневните нужди на вашето новородено: сън, дрехи и хранене. Избирането на основните неща първо ви позволява да визуализирате по-добре детската стая, което ви позволява да определите къде могат да се поберат малките неща по-късно.

 

СЪВЕТ # 5: ЗАЩИТА НА БЕБЕТО
Често забравян аспект от дизайна на детската стая е защитата на бебето. Въпреки че бебето ви може да не се движи няколко месеца, това ще се случи по-рано, отколкото си мислите. Най-добре е да сте подготвени за заето малко дете възможно най-рано. Внимавайте да приберете кабелите далеч от очите, покрийте изходите и идентифицирайте всички мебели, които биха могли да представляват заплаха за вашето мъниче.

 

СЪВЕТ №6: БЪДЕТЕ ИНОВАТИВНИ СЪС СЪХРАНЕНИЕТО

Съхранение в детска стаяВсеки родител знае, че бебетата идват с много неща. От дрехи и пелени до кърпи за оригване и плюшени играчки, организирането на нещата на вашето бебе може да се превърне в работа на пълен работен ден, ако нямате подходящото място за съхранение. За щастие да станете креативни с хранилището е по-лесно, отколкото си мислите. Всъщност можете да съхранявате много от вещите на вашето бебе на открито. Не само, че отворените рафтове и библиотеките с кубчета са модерни в момента, те са лесни за организиране.

Подобни публикации

Знаете ли какви услуги могат да предложат автоключарите

redactort

Грешки, които водят до неефективна работа на климатика

gri123

Защо е добра идея да купим микровълнова фурна с транспортен дефект?

admin