Полезно

Чаено Дърво, Карамфил и Мащерка – Етерични Масла за Почистване на Кожата

Официално изнесени от Световната здравна организация (СЗО) данни сочат, че 1/3 от всички хора на Земята са имали, имат или ще имат онихомикоза. Името не бива да ви учудва. Това не е нов вид домашен любимец, а добре познатите на всеки и крайно неприятни гъбички по кожата и ноктите и на краката и ръцете. Те са неприятни и трудни за премахване. Изобщо не е трудно да ги прихванеш. Достатъчно е само да се разходиш бос в сауната, банята във фитнеса или в плувния басейн. За тях няма сезон, но предпочитат топлите и влажни хабитати. Затова и толкова често се появяват при носене на некачествени обувки и чорапи. Всички знаем, че те запарват краката, правейки условията по дермата на ходилата и стъпалата повече от благоприятна и гостоприемна.

 

Прихващането им става лесно и неусетно. Дори можете и да не забележите, че сте се заразили, докато трае първата фаза. Премахването им пък е повече от досадно. Третирането на стъпалата и нокътните им плочки може да отнеме няколко месеца. Нерядко се предписва и медикаментозно лечение, при което орално се приемат таблетки. Сериозните странични ефекти от микотичната инфекция включват загрубяване на кожата, пожълтяване/покафеняване на нокътната плочка, главоболие, понижен имунитет и раздразнителност. Затова и превантивните мерки за почистване и подсушаване на чувствителната кожа на краката са толкова важни.

 

Някои избират да използват натурални изделия, като крем-спрея с успокояваща формула за нежна дезинфекция на микотична кожа на краката Fresh Fingers. Други пък се възползват от народните бабини рецепти. Етеричните масла са нещо, което допада на почти всички. Но кои са най-добрите почистващи и облекчаващи симптомите на онихомикоза сред тях? Науката сочи тези от чаено дърво, карамфил и мащерка за най-потентни.

 

Така ли е наистина?

 

Основна Грижа за Кожата на Ръцете и Краката за Превенция на Онихомикоза

 

Гъбичките не са просто досаден дерматологичен и естетически проблем. Те са опасни за здравето. Макар и първоначално да не дават повод за сериозни притеснения, те бавно, но сигурно влошават общото състояние на тялото. Понижават нивата на имунна защита, което прави организма много по-лесно податлив на болести и инфекции. Така, постепенно можем да се разболеем от нещо изключително сериозно.

 

Методите за превенция на гъбичките трябва да се превърнат в част от дневния ритуал за красота и поддръжка на тялото. Разбира се, някои от тях са невъзможни през студените месеци от годината, когато носенето на отворени и проветриви обувки е невъзможно. В този случай ще се наложи да заложите на по-качествени обувки. Нека са изработени от висококачествена материя, която позволява на кожата по стъпалата и ходилата да дишат. Същото важи и за чорапите, които носите.

 

Ето и дневните ритуали, които трябва да станат част от ежедневието на всеки, който иска да се предпази от микозата:

 

  • Никога не носете влажни чорапи. Дори и да нямате друг чифт, който да обуете!
  • Не ходете боси в обществени бани и съблекални. Винаги вземайте отворени чехли или джапанки със себе си!
  • Избягвайте да носите тесни обувки с остри върхове!

 

А ето и няколко бързи и лесни метода за почистване на стъпалата при хора, които вече имат гъбички:

 

  • Ходете възможно най-дълго време боси, позволявайки на ходилата да дишат.
  • Внимателно изрязвайте израсналите остри участъци от ноктите.
  • Почиствайте и накисвайте в спирт козметичните пособия, които ползвате.

 

Нека научи по нещо любопитно за 3-те етерични масла, които помагат при онихомикоза – това от чаено дърво, карамфил и мащерка.

 

№ 1. Масло от Чаено Дърво – Мощно Антибактериално и Почистващо Средство!

 

Лесно може да бъде разпознато по характерния му аромат. Притежава чудесни дезинфекциращи и противовъзпалителни свойства. Това се отдава на високото съдържание на терпентоида  терпенин-4-ол, който се води универсално изделие за унищожаване на дерматофити. Капват се по 3-4 капки на памучен тампон и с него течността се втрива в нокътя.

 

№ 2. Етерично Масло от Карамфил – Чудесен Анестезик!

 

Гъбичните инфекции често причиняват болка и неудобство при ходене. Карамфилът може да спомогне за премахването и почистването на микотична кожа на краката. Освен това, премахват неприятния аромат и омекотяват дермата на допир. Това се отдава на високата концентрация на еугенол – около 60-90%.

 

№ 3. Етерично Масло от Мащерка – Биоцид, Който Изтребва Микробите до Крак!

 

Мащерката е полезна и като подпрвака, тъй като съдържа от 25% до 54% концентрация на тимол. Веществото е антибактериален и почистващ агент. Прилага се директно върху дермата  на стъпалата и нокътната плочка. Избистря цвета на последната и прави първата гладка на допир.

 

Хигиената на Краката Е Повече от Важна!

 

Вземайте редовни превантивни мерки срещу гъбички, ако искате да се радвате на свободна от онихомикозата дерма. Това може да стане чрез натурален продукт с формула за освежаване на дермата на краката, какъвто е крем-спреят Фреш Фингърс. Но и прилагането на етерични масла със сигурност няма да ви навреди. Най- важното – инвестирайте в качествени обувки и поддържайте добра хигиена на краката!

Подобни публикации

КАКВО Е ФИТНЕС?

admin

6 навика на най-успешните жени

admin

Татуировки: пикантни истини за младите хора

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .