Любопитно

С какви детски играчки да изненадаме децата за Коледа

детски играчки

Всяко дете очаква с нетърпение да получи своя коледен подарък. Обикновено се получава така, че колкото деца, толкова и желания. Хубавото е, че дори да сте от малко населено място в онлайн магазините за детски играчки можете да намерите идеалния подарък за Коледа.

Хлапетата могат да си пожелаят Дядо Коледа да им донесе какво ли не. Пазарът предлага изобилие и разнообразие. Ето няколко идеи, в случай, че малчуганът не е решил все още или се колебае.

1. Фигурка на анимационен герой
Децата имат уникалната способност да се отъждествяват с даден измислен герой и да искат да му подражават по всевъзможни начини. Анимационните филмчета улесняват процеса, защото показват на мъниците едни красиви образи, които привличат и задържат вниманието им. Малчуганите се захласват по тях, като абсолютни фаворити с годините са станали:
• Миньоните;
• Маша и мечока;
• героите от Star Wars;
• Спайдърмен;
• Трансформърс;
• Костенурките Нинджа;
• Малкото пони.

Разбира се, всяка от тези детски играчки е чудесен подарък за Коледа. Повечето от тях са интерактивни и могат да се управляват с дистанционно. Роботите са именно такива. Сред фигурките на анимационните герои има такива, които са по-скоро предназначени или за момчета, или за момичета.
Всички те обаче развиват въображението и пренасят хлапетата в приказен свят.

2. Конструктори
Тази категория детски играчки е ориентирана към развитието на логиката и мисленето. Компании като LEGO са се специализирали в производството на конструктори. Конкретно тази има повече от 15 серии, най-известните от които са:
• Ninjago;
• Duplo;
• City;
• Star Wars;
• Disney Princess;
• Minecraft;
• Juniors.
Според педагозите конструкторите са една от детските играчки, която повишава IQ-то на мъниците. Като обяснение те посочват факта, че при построяването на дадена кула от блокчета, децата използват въображението си. Дори да решат да изпълняват указания от картинка, това пак им помага да следват логиката на конструкцията. Ако творението им се разруши, това не означава, че не може да се изгради отначало.

Именно изграждането на такъв начин на мислене у мъниците определя конструкторите като образователни играчки, които допринасят за формирането на характера. На каквато и възраст да е малкото ви съкровище, можете да му вземете конструктор за коледен подарък. Със сигурност това е инвестиция в неговото цялостно развитие.

3. Комплекти за ролеви игри
Вероятно в тази категория попадат най-много от желанията за подаръци за Коледа. Комплектите за ролеви игри позволяват на децата да се превърнат в такива, каквито искат да бъдат – полицаи, доктори, готвачи и т.н.

Голяма част от момченцата още от малки си мечтаят да са супергерои, затова искат полицейски комплекти с белезници, палка, жилетка и шапка. Други искат да лекуват хората и молят Дядо Коледа за медицински комплект с лекарски слушалки, хирургическа маска, термометър, спринцовки, скалпели и т.н.
Момиченцата избират детски играчки, които ги доближат повече до техните майки. Поради тази причина няма място за изненада, че те предпочитат кухни с прибори и храна. Колкото по-голяма и по-оборудвана е една кухня, толкова по-хубава ще е играта. Младите госпожици не се притесняват да опитат от всичко – въртенето на копчетата на котлоните, поставянето на миниатюрната тенджерка върху тях, слагането на приборите на масата, пърженето на яйцата и т.н. Необятната им фантазия се развихря и могат да прекарат цели часове пред печката, занимавайки се с любимите детски играчки.

Тоалетките за гримиране също са в полезрението на суетните малки дами. Те обичат да подражават на мама и да бъдат също толкова красиви, което прави тази детска играчка чуден подарък за Коледа.

4. Плюшени играчки

Плюшени играчки

Няма две мнения по въпроса, че плюшените играчки са вечната класика. С тях никога не може да се сгреши. Няма дете, което да не ги обожава. Те са меки и приятни за гушкане, което моментално печели детското сърце. Лесно се вписват във всякакви сюжети и са активни участници в разнообразни игри.
При тези детски играчки най-често се срещат животни – кучета, котета, зайчета, мечета, маймунки и т.н. Според психолозите те учат малкото човече на емпатия. Провокирайки различни чувства като любов, загриженост, състрадание и др, плюшените играчки изграждат емоционалната интелигентност на детето.

5. Настолни игри и пъзели
Настолните игри са прекрасен коледен подарък за по-големи деца. Чрез тях ще имате общо хоби със своите малчугани и ще се радвате на приказни моменти не само по време на коледните празници, но и през цялата година.
В списъка на най-популярните семейни игри попадат:
• Не се сърди човече;
• Домино;
• Монополи;
• Дама;
• Змии и стълби.
Всички те допринасят за атмосферата на сплотеност между членовете на семейството. Развиват логиката, сетивата и паметта. От тях единствено „Монополи“ изисква децата да са по-големи от 5 годишни.

Освен да се забавляват с настолни игри, малките деца обичат да редят пъзели. Тъкмо те се определят като силно развиващи детското IQ-то наравно с конструкторите. Този вид детски играчки са ориентирани предимно към усъвършенстването на умствените заложби на хлапетата.

Сложността на пъзелите обикновено зависи от броя и размера на частите. Предназначените за най-малките по принцип съдържат 20-30 части. Онези, които имат повече на брой съставни части – 2000, 3000 до 4000 – са твърде сложни и без съмнение попадат в графата за семейно забавление, когато децата вече са юноши.
Детските играчки, с които можете да изненадате мъниците за Коледа, са наистина много. Всякакви кукли, влакчета, колички, писти, музикални инструменти и т.н. са потенциален подарък за празниците.

За по-любознателните онлайн магазините за детски играчки предлагат всевъзможни телескопи, бинокли, микроскопи и лаборатории, с чиято помощ да се формират едни млади учени. Не липсват и множество възможности за онези, които обичат да използват ръцете си за плетене, бродиране, шиене, апликиране и т.н.

Коледа е чудесно време, за да зарадваме децата с по-необикновена детска играчка. Можем да я изберем от ohoboho.com

Подобни публикации

Ако вашият партньор прави тези 6 неща, е луд по вас

admin

50-те най-мистериозни феномена на планетата

admin

6 неща, които правите несъзнателно, които ви правят по-малко привлекателни

admin