Любопитно Полезно

Как да научите детето винаги да вярва, че ще успее?

 

images (13)
Понякога искате да се върнете и да кажете на детето си нещо, за което сте забравили или не е имало време. Не е просто “не се страхувай, ще успееш”, а реални и ефективни фрази, които ще го спасят от ненужен стрес и притеснения в реалния живот като възрастен.
Тогава, може би, се чудите какво бихте казали на детето си, ако то тръгне на училище.
Ето че идва петнадесети септември, весел ден на знанието, празник за децата и техните родители! Тук използваме известна дома сарказъм, защото, разбира се, това изобщо не е празник, а началото на следващата поредица от трилъри с училищната програма, с ранни събуждания, куп уроци и извънкласни задължения.
За повечето хора училището никога не е било радост. Всеки човек се е уморявал, докато е учил и изпитва трудности, докато детето му е в ученическа възраст. Когато човек има първокласник, се чувства объркан и тромаво се опитвахме да развеселим не само детето, а и самия себе си.
Ето едни от най-ценните съвети, на които следва да научите детето си преди да тръгне на училище.
1. Учителят не е безспорен авторитет.
С цялото си уважение към мисията на учителя видях в живота си толкова неприятно човешко, жестоко, обидно от живота, слаб, глупав – различен – учители, които никога и никога няма да кажа на детето ми “учителят винаги е прав. Не е така. Това се случва, че учителят греши. Но може би той е чудесен човек, способен да бъде Учител с главно писмо и той ще бъде първият, който ще ви помогне в трудна ситуация. Нека да погледнем в курса на обучение, не се притеснявай.
2. Ти си малък, но това не означава, че нямаш права.
Ако детето ви не иска да яде по време на училищната закуска – има право да не го прави. Ако иска да използвате тоалетната, може да излезе, като предупредите учителя. Научете детето на уважение към себе си, но и към другите.
3. Никой не може да те заплашва.
“Ще ти скупя телефона. Ще го взема и няма да ти го върна. Прибери си косата, иначе ще я отрежа.” Обяснете на детето, че те нямат право да говорят така с него. Ако то е съгрешило, те трябва да говорят с родителя.
4. Не можеш да не влезеш в клас, дори да забравиш за смяната.
Дори ако униформата или външния вид не е този, който учителят би искал да види, на детето трябва да бъде обяснено на достъпен език защо няма право да отсъства от час. Ако детето ви е отсъствало по определена причина, вие сте човекът, който да го защити пред останалите, защото със сигурност това си има логично обясние. Няма причина да се бунтувате специално. Ако детето ви има отсъствие, тогава смело защитавайте правото му да учи с измити обувки, тъй като работата на другите трябва да бъде уважавана – подът трябва да се пази чист.
5. Във всяка ситуация, знай – имаш защита. Тази защита съм аз.
Детете ви трябва да може да ви се обади по всяко време, ако има да ви каже нещо. То трябва да разчита, че вие ще разрешите всяка трудна ситуация. Точно ато Батман или Жената Котка!

Подобни публикации

Продуктови видеа за електронна търговия

admin

Лаборатория за интеракция между човешкото тяло и алтернативни форми на дигитална реалност

admin1

Е това е бой със снежни топки! (СМЯХ)

admin