Любопитно

Стартира „Лаборатория за интеракция между човешкото тяло и алтернативни форми на дигитална реалност“

По програма „ТВОРЧЕСКО РАЗВИТИЕ ’22“ към Национален фонд „Култура”, в „Резонатор“ (creative tech hub Resonator) започна обучението по програмата “Лаборатория за интеракция между човешкото тяло и алтернативни форми на дигитална реалност“. Това е иновативен интердисциплинарен обучителен модул, Проект на ВИА Театър – София. Ментори са трима от най-изявените имена в тази област, доц. д-р Венелин Шурелов, Михайло Николич и Момчил Алексиев.

В него участват млади артисти, изпълнители, студенти и професионалисти, които ще се запознаят с хард- и софтуерни инструменти за специализирана работа на театрални компании (ментор доц. д-р Венелин Шурелов) , както и технологични платформи за работа в различните разновидности на виртуалната среда (ментори Михайло Николич и Момчил Алексиев)

„Аз, като изпълнител и преподавател по импровизация имам огромен интерес към Лабораторията, затова съм част от проекта и очаквам с нетърпение навлизането в същинската работа. Смятам, че взаимодействието между човешкото тяло и дигитално генерирана среда притежава безкрайни възможности за импровизация. Проектът е с огромен потенциал и не съм изненадан, че НФ „Култура“ стои зад него, казва Ивайло Димитров, хореограф, изпълнител и педагог по съвременни танцови техники и импровизация.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма„ТВОРЧЕСКО РАЗВИТИЕ ’22“.

https://www.facebook.com/via.laboratory

Подобни публикации

Бъдете оптимисти, дори когато късметът ви изневери

admin

Защо ни е необходим GSM усилвател – някои насоки за начинаещи

admin

Различните видове сребърни обеци, които всяка жена трябва да притежава

gri123