Полезно

Почистване след ремонт – аспектите, които трябва да вземете предвид

Обзавеждането на дома е толкова приятно, колкото когато мислим за избора на облицовки, мебели и декорации. И, въпреки това се оказва предизвикателно, когато става въпрос за същинската работа и почистването след ремонта.

Необходимо е цялостно почистване да се извърши, след строителя (майстора), тъй като продуктите, използвани за боядисване, оставят след себе си изключително голямо количество прах и остатъци от материал. Тази чистота, след ремонт трябва да ни позволи да влезем в дома си с много любов. Това ще ни позволи да го обзаведем с мебелите и декорациите, които ще превърнат това, ново място в истински и уютен дом.

За целта:

Необходимо е дълбоко почистване, което може да се извърши или от собственика, или да бъде възложено на специализирани в професионални фирми с хамали за разчистване на апартамент.

Цената на тази услуга не се определя само от размерите на пространството, но от нивото на усилия и дълбочината, с която се извършва. Решението за това решение трябва да вземете, след като анализирате, дали имате необходимата енергия и време и дали ви остава нещо от бюджета за ремонт. Щом знаете това може да панирате наемането на екипи на този адрес: https://www.izvozvane.com/pochistvane-apartament.

Стъпки, които трябва да следвате при почистване след ремонт на дома

Новият, завършен до ключ или реновиран дом никога не изглежда достатъчно чист. Затова трябва да го почистим добре, за да може да се подготви за приемане на новите членове на семейството. Това е още повече от значение, ако говорим за малки деца. Основните стъпки, които трябва да следвате при почистване на къщата, след ремонт са:

Премахване на боклук и отломки, останали след строителни или ремонтни дейности;

Отваряне и проветряване на помещенията, чрез прозорците. Колкото повече въздух циркулира, толкова по-добре.

Почистете и вакуумирайте. Започнете с химическо чистене. Почистете възможно най-много мръсотия и прах отгоре-надолу. Не забравяйте да почистите с прахосмукачка всякакви отломки и стърготини, останали в шкафовете и ъглите, след като ги поставите. Избършете праха от стените и осветителните тела.

Вакуумирайте цялата тапицерия. Дори и да е била покрита, разтворът не е напълно ефективен и трябва да се вакуумира старателно. При необходимост ще се направи опит за освежаване на цветовете, чрез изтриване със смес от оцет, разреден с вода. По този повод може да се види и дали вследствие на работата или дори, преди това са се появили петна и ще се направи опит за отстраняването им.

Избършете подовете, дограмите и прозорците. След отстраняване на първия слой прах следва мокро почистване. Почистете останалата мръсотия, като избършете повърхностите, особено подовете, с влажни кърпи и моп. Вратите, техните каси, дръжки и панти, основни плочи и обков също се избърсват с влажни кърпи. По-труднодостъпните места като дограма, первази и не на последно място стъклата на прозорците трябва да бъдат почистени, без да се надраскват.

Изберете микрофибърни мопове, кърпи и подложки, тъй като те почистват по-ефективно от обикновените. И тъй като влакната са толкова малки, те също са неабразивни и изключително леки. Тези микрофибърни почистващи материали помагат за ефективното събиране на остатъчен прах, фини частици, косми и вода, оставяйки повърхностите почти безупречни.

Почистването на плочки и дезинфекцирането на санитарните елементи също не бива да се пропуска. Със сигурност тоалетната ще е последна за почистване, защото водата, с която са чистили останалите стаи, ще се изхвърля в канализацията.

Всички шкафове са почистени отвътре, дори ако са били затворени и покрити по време на ремонта, защото най-вероятно все още е попаднал прах в тях.

Подът трябва да е почистен отново в края на цялостното разчистване. Независимо, с какво е покрит, след внасянето на мебелите вкъщи ще е много по-трудно да постигне цялостно почистване на пода, ето защо е добре да се почисти максимално добре. Обработката на подовата повърхност ще отнеме известно време, но тъй като стаите са празни, няма да има много проблеми. Подът е полиран и обработен, преди поставянето на мебелите.

Когато всичко е направено както трябва време е да организирате дома си и да внесете и саите мебелите, декорации и дрехи. Опитайте се да направите всичко възможно най-подредено. Ако ви трябва помощ не се колебайте да наемете екипите хамали за разчистване на апартамент. След организиране на дома и след като сте почистили напълно праха е време да поправите пердетата, завесите и щорите.

В заключение:

Почистването на къщата, след ремонт се извършва отгоре-надолу, тъй като мръсотията, натрупана в горната част, ще попадне върху подовете, които се почистват последни. Най-добре е да се започне с почистване на праха от таваните и стените, като се провери дали няма нужда да се повтаря. Операцията трябва да се повтори многократно, като се има предвид натоварената с прах атмосфера и бързото й отлагане при всяко движение.

Източник: www.izvozvane.com

Подобни публикации

5 идеи как да направите пазаруването по-лесно и приятно

admin

Предимства на кухните по поръчка

redactort

Анти-ейджинг грижа за кожата: Най-добрите продукти и практики за запазване на младежкия вид на кожата

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .