Космос Култура Любопитно Свят

Приносът на теорията на Айнщайн за съвременните открития за антигравитацията

Приносът на теорията на Айнщайн за съвременните открития за антигравитацията

images (1)Вселената чака да я разгадем! Тази публикация ще се опита да опише какъв е приносът на теорията на Айнщайн за съвременните открития за антигравитацията.

Може да не го осъзнавате, но има два напълно различни начина на мислене относно масата. От една страна, има маса, която ускорява, когато прилагате сила към нея: m в известното уравнение на Нютон, F = ma. Това е същото като m при Айнщайн в E = mc 2 , което ви показва колко енергия имате нужда да създадете за една частица (или античастица) и колко енергия ще получите, когато я унищожите.

Но има още една маса: гравитационната. Това е масата m, която се появява в уравнението за теглото на земната повърхност ( W = mg ) или в гравитационния закон на Нютон, F = GmM / r 2 . За нормалната материя знаем, че тези две маси – инерциална и гравитационна – трябва да бъдат равни на нещо като 1 част от 100 милиарда, благодарение на експерименталните ограничения от настройката, създадена преди повече от 100 години от Loránd Eötvös.

Законът на Нютон за универсалната гравитация (L) и законът на Coulomb за електростатика (R) имат почти еднакви форми. Ако “м” в гравитационната сила получи отрицателен знак за антиматерия, предстоящите експерименти трябва да го разкрият. ДЕНИС НИЛСОН / RJB1 / Е. СИГЕЛ

Най-малкото това са теоретичните неща. На практика някои неща са трудни за изследване, а още повече за доказване. Фотоните и нормалните, стабилни частици падат, както се очаква в гравитационното поле на Земята. То кара всяка масивна частица да се ускори към центъра със скорост при 9,8 m / s 2 . Въпреки усилията ни, никога не сме измервали гравитационното ускорение на антиматерията. Трябва да го ускорим по същия начин, но докато не го измерим, не можем да знаем. Един експеримент се опитва да реши въпроса веднъж завинаги. В зависимост от това, което открива, то просто може да бъде ключът към научната и технологична революция. По всяка вероятност измерването на поведението им в гравитационно поле е следващата логична стъпка на учените. ЧЪКМАН СО / КАЛИФОРНИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ, БЪРКЛИ

 

Подобни публикации

ПЛАТФОРМА „ВИРТУАЛНИ ИНТЕРАКТИВНИ ИЗКУСТВА“ новият проект на ВИА ТЕАТЪР и НФК

admin1

Бъдещето на Земята: шестата раса и новата ледена епоха

admin

Невероятно кадри от поведението на леопард по време на лов

admin