Култура

Сцена-Портал «Виртуални интерактивни изкуства» със специално излъчване на „Непоносимо дълги прегръдки“

Сцена-портал «Виртуални интерактивни изкуства» (Virtual Interactive Arts), проект на ВИА Театър и НФ Култура, завършва порграмната дейност за 2023 година, на 27 декември с един специален спектакъл, на режисьора Крис Шарков – «Непоносимо дълги прегръдки» от Вирипаев.

«За тези, които са далече или в чужбина, има смисъл. Стрийминга ще подкрепи отдалечения достъп до изкуство, надявам се да разшири аудиторията. Но не виждам как може онлайн да се диференцира местната публика от тази в провинцията. А аз, честно казано, предпочитам публиката да влезе в салона – спектакълът ще остане 24 часа след излъчването и ще го сваля от архива, поне докато се играе», казва дни преди представлението Крис Шарков.

 

Спектакълът не се препоръчва за лица под 18 години.

Две млади двойки  – Чарли и съпругата му Моника и случайно запозналите се Еми и Крищоф – откриват, че животите им са свързани с мистериозно извънземно същество. Всеки един от тях е в трудна ситуация, в която светът около него не го приема, а и те изобщо не разбират този свят. Спасението идва под формата на извънземен глас, който предлага на всеки от тях шанса да потегли към друга галактика. Пиесата засяга социално актуалната тема за миграцията и изследва духовния и чувствен опит. Това е първа постановка в България на тази пиеса на един от най-интересните, еуфорични и популярни съвременни драматурзи – Иван Вирипаев. Това е и първа среща с драматургията на Вирипаев на режисьора Крис Шарков, изследващ от редица досегашни спектакли, проблемите на съвременния човек.

Проектът се реализира с подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община и Министерство на културата.

 

„Непоносимо дълги прегръдки“

Автор: Иван Вирипаев

Превод: Нева Мичева

 

Режисьор: Крис Шарков

Сценограф: Огняна Серафимова

Музика: Емилиян Гацов – Елби

Мултимедия: Ралица Георгиева

Актьори: Веселина Конакчийска, Димитър Николов, Мария Сотирова, Мартин Димитров

 

„Непоносимо дълги прегръдки“ ще бъде гледано на Сцена-Портал «Виртуални интерактивни изкуства» със специално разрешение от организатора. За да заявите своето желание за достъп до прожекцията, може да пишете на имейл kris.sharkov@gmail.com

Цената на билет за прожекцията е 15-20 лв.

 

 

Проектът „Стратегическо развитие на ВИА Театър чрез портал-сцена за виртуални интерактивни изкуства“, се осъществява с финансовата подкрепа на „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“ на НФ “Култура” (Договор No VRCHKO-22-67 06/09/2022 г.)

 

Подобни публикации

Как се празнува Великден?

admin

Основна схема на масовата комуникация

admin

Сцена-портал «Виртуални интерактивни изкуства» ПРЕДСТАВЯ Фестивал „ЖИВОТЪТ „РЕАЛНОСТ – РИАЛИТИ“

admin1