Култура

Сцена-Портал «Виртуални интерактивни изкуства» ще излъчи кастинга на проект „ЖИВОТЪТ „РЕАЛНОСТ – РИАЛИТИ“

Сцена-Портал „Виртуални интерактивни изкуства“ разширява зрителския достъп до задкулисието. Този път ни предоставя възможност да гледаме кастинг НА ЖИВО.

Проект „ЖИВОТЪТ „РЕАЛНОСТ – РИАЛИТИ“, част от програмата “Културно предприемачество, наследство и сътрудничество”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., след първоначална работа с разширен екип от актьори през Юни и Юли, организира окончателен избор на участници в едноименния спектакъл по Проекта, след което работата по представлението ще премине от лабораторен в постановъчен етап.

На 07.09.2023г. от 14:00ч. ще бъде излъчен финалният кастинг за изпълнители актьори и танцьори за спектакла „ЖИВОТЪТ „РЕАЛНОСТ – РИАЛИТИ“, който ще се проведе на в залата на Кино-Театър „Освобождение“. За кастинга специално пристигнаха и норвежкия режисьор, хореограф и танцьор Анне-Катрине Хауген (Anne Katrine Haugen) и актрисата Екатерина Беспалова. И двете са част от театралната компания „Haugen Produksjoner“ от Трьомсо, Норвегия и ще вземат участие като изпълнители в бъдещата постановка. Заедно с тях ще учасвтат и две здезди на ромската музика – Няголета Желева и Петър Ангелов, както и Верка Захариева и Бехие Ахмед, незрящи актриси от „Невиждан Театър“ –известния и единствен по рода си в света, театър на сенките, представян от актьори с нулево зрение. Постановката ще бъде интердисциплинарна и мултижанрова – в нея ще се смесят средствата на телевизионното риалити, съвременните пърформативни изкуства, форум театър и театър на сенките.

Проектът „ЖИВОТЪТ „РЕАЛНОСТ – РИАЛИТИ“ е част от програмата “Културно предприемачество, наследство и сътрудничество”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Проектът „Животът „Реалност – Риалити“ се изпълнява по Договор BGCULTURE-2.002-0014-С01/05.10.2022, с финансовата подкрепа на Програма РА14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. Той включва дейности за популяризиране на уникален модел на културно и социално предприемачество, насочен към лица в неравностойно положение и етнически малцинства, в това число и роми.

Излъчването на кастинга е част от поредицата събития, които предстои да бъдат излъчени по проекта „Животът „Реалност – Риалити“, тъй като съдържателно, той изцяло отговаря на целите на Платформата „Виртуални интерактивни изкуства“.

Сцена-Портал „Виртуални интерактивни изкуства“ е съвместен проект на ВИА Театър и НФ Култура, който се реализира по концепция на проф. д-р Велимир Велев. Проектът е се стреми да изследва нова аудитория, разширява своя интерес извън строгата гранична бразда на Театъра. В целите на Проекта е заложена стратегия за подкрепа на свободни творци и независими творчески организации.

Платформата се изгражда по проект „СТРАТЕГИЧЕСКО РАЗВИТИЕ НА ВИА ТЕАТЪР ЧРЕЗ ПОРТАЛ-СЦЕНА ЗА ВИРТУАЛНИ ИНТЕРАКТИВНИ ИЗКУСТВА“, с финансовата подкрепа на „ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИ КУЛТУРНИ ОРГАНИЗАЦИИ“ на НФ “Култура” (Договор No VRCHKO-22-67 06/09/2022 г.)

Подобни публикации

Основна схема на масовата комуникация

admin

Изящното тракийско съкровище пристигна в Бургас

admin

Етнически и културни аспекти на Горна Джумая ( Благоевград) след 1878

admin