Мода

Дамските якета тази зима: Кои модели препоръчват дизайнерите

зимно дамско яке

Няма женски гардероб, в който да не открием поне няколко якета. Но това не е причина да пропуснем ползите от новите находки. Какви модели дамски якета да носим тази зима?

Обем и дължина

Последните няколко години наблюдаваме една смела и много обичана тенденция – да поставяме удобството на първо място. Това важи не само за дрехите, но и за обувките ни. Равни, топли и комфортни, имаме свободата да прекараме цял ден в тях, без да изпитаме натоварване. Принципът намира приложение и при якетата.

Докато пролетните и есенни модели смаляваха своята дължина все повече, докато не започнаха едва да покриват бюста, то през студените месеци ще се наложи да се облечем малко по-топло. Това не означава, че ще жертваме своята красота и сексапил. Точно обратното.

Няма нищо по-женствено от дълго и обемно яке, което разкрива къса рокля или пола отдолу. Що се отнася до последните, плетените модели са тотален хит, но якето е това, което ни позволява да ги носим.

Важно е да спазвате правилото за симетрия. Ако предпочитате полата да е дълга, то връхната дреха трябва да компенсира с по-малка дължина, и обратното.

Спорт и елегантност

Късите и пухкави якета са задължителни за дамите, които предпочитат да показват спортната си визия. С дънки, джогър или клин, споменатите модели са незаменимо и задължително допълнение. Да си признаем, някои от тях стоят зашеметяващо дори и с токчета.

Предпочитаната гама от цветове

Все по-често срещаме наличието на блясък във връхните дрехи. Заложете на нюд нюанси. Независимо дали са в лъскавата сфера или матирани, телесните цветове са абсолютен must have.  

Бяло и черно си остават предпочитана класика. Лесно се съчетават и винаги изглеждат модерно. Единствено трябва да прецените колко често ви се иска да перете дебелите якета. Бялото едва ли ще издържи на зимните предизвикателства, но пък визията си струва усилието.

Дънковите платове не бива да бъдат пренебрегвани. С подходящата подплата и те могат да се превърнат в любима зимна дрешка, която освен стил и елегантност, ни носи много топлина и комфорт. Отново не поставя предизвикателства в съчетанията и може да предложи многобройни и лесни комбинации.

Никога не се ограничавайте в покупката само на едно яке. Да носите едно и също през цялата зима съвсем не е забранено, но това със сигурност няма да ви достави нужното удоволствие.

Настъпват празници, в които може да направите любими попадения на находки не само за своя гардероб, но и за половинката до вас.

Подобни публикации

Още по-съблазнителни с повдигащ дупето клин

admin

Какво е сватбен фотограф и защо имате нужда от сватбена фотография?

admin1

Имам сватба – какъв костюм да избера?

admin