Кредити

Онлайн заеми: Как да намерим най-добрия и да избегнем измамите

Какво е необезпечен заем?

Необезпеченият заем е такъв, който не изисква предоставяне на каквато и да е форма на обезпечение. Ако имате добра кредитоспособност и сте в състояние да изплатите заема си навреме, няма да се налага да предоставяте пари като обезпечение. Необезпечените кредити обикновено са най-скъпият и рисков вид кредити. Рискът се състои в това, че може да не сте в състояние да изплатите заема. Вероятно ще трябва да платите висок лихвен процент, за да можете да поемете този риск.

За какво да внимавате, когато търсите необезпечен заем

– Конкурентни лихвени проценти

– Ще искате да се уверите, че лихвеният процент по кредита, който ви е предложен, не е значително по-висок или по-нисък от други лихвени проценти при същия кредитор. Дори заемодателят да има добра репутация, той може да няма достатъчно клиенти, които да покрият пълния размер на заема, и може да наложи по-висок лихвен процент.

– Гъвкавост на погасяването

– В зависимост от вида на избрания заем може да имате известна гъвкавост в погасителния план.

Обезпечени заеми: Как да избегнете измама и да намерите надежден кредитор?

Никога не превеждайте пари по банков път на заемодателя. И не забравяйте да проверите отзивите,  за да видите дали някои кредитополучатели не са се оплакали от същия кредитор. Също така се уверете, че информацията, която предоставяте, е вярна. Не забравяйте, че това, което въвеждате тук, ще бъде публично видимо и може да бъде използвано за кражба на самоличността ви. Затова се уверете, че сте поставили правилното си име, адрес и друга информация.

Реномирани платформи за онлайн кредитиране

Има много различни начини за намиране и използване на необезпечен заем. Един от начините е да използвате платформа, която ви свързва директно със заемодател. Много от тези платформи разполагат с богат избор от заемодатели и ви позволяват да филтрирате заемите по цел и сума. Възможно е те да разполагат и с инструменти, които да ви помогнат да решите кой вид заем е най-подходящ за вашите нужди.

Източник: https://zalojni-kashti.com/

Подобни публикации

Бъдещето на кредитите: иновации и тенденции

admin

Съвети как да погасите заема си навреме

admin

Лихвите по потребителските кредити се вдигат плавно от началото на годината

gri123
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .