Кредити

Как се класифицират търговските кредити?

Като текущи активи в счетоводния баланс. Търговските кредити са суми, дължими на дружеството от клиенти за продукти или услуги, които са доставени или продадени, но все още не са платени. Те също често се класифицират като текущи активи, тъй като обикновено се събират в рамките на една година.

Каква е разликата между търговския и банковия кредит?

Търговският кредит се предоставя на предприятията за закупуване на стоки и услуги. Условията се договарят между заемодателя и заемополучателя. Лихвеният процент може да бъде фиксиран или променлив, а заемът може да бъде за фиксирана или разсрочена сума.

Банковият кредит е паричен заем, отпуснат от банка на дружество или физическо лице. Банката определя сроковете за погасяване, лихвения процент и други условия. Банковият заем обикновено е за фиксирана сума.

Какви са изискванията за бизнес кредит?

Изискванията могат да варират в зависимост от заемодателя. Като цяло обаче предприятията трябва да са работили известно време, да имат добра кредитна история и да демонстрират стабилно финансово състояние.

Какви са характеристиките на бизнес кредита?

Някои от основните характеристики на търговския кредит са следните:

  • Условията на този кредит могат да варират в зависимост от заемодателя и нуждите на предприятието.
  • Обикновено той има по-високи кредитни лимити от традиционните потребителски кредитни продукти.
  • Най-често има по-ниски лихвени проценти от личните заеми или кредитните линии, което го прави по-достъпен в дългосрочен план.

Търговски кредит като доставчик

Ако вашата компания доставя други предприятия, можете да предложите търговски кредит като метод за увеличаване на продажбите.

Ако решите да предложите търговски кредит, не забравяйте, че това е предимство преди всичко за купувача. Една компания може да реши да плати по-рано, в който случай ще загубите част от приходите. Или ако определено не плащат, ще имате загуби.

Когато предлагате тази опция на отделен клиент, не забравяйте да направите оценка, подобна на тази, която току-що обсъдихме, относно историята на плащанията, финансовите документи и кредитните отчети.

Подобни публикации

Съвети как да погасите заема си навреме

admin

Лихвите по потребителските кредити се вдигат плавно от началото на годината

gri123

Някои изгодни оферти за рефинансиране на потребителски и бърз кредит

admin