Дизайн

Козметичен стол – защо изборът на качествен продукт е от огромно значение?

Козметичният стол или легло представлява централна точка и работно място в козметичните салони и масажни студия. Без този ключов детайл на професионалното оборудване е невъзможно да си представим работата на който и да е разкрасителен център. Странното е, че дори самите професионалисти не са напълно наясно как да изберат качествен и отговарящ на нуждите им продукт.

В следващите редове ще ви дадем полезни насоки за правилния избор на козметично легло. Ще научите кои са важните детайли на дизайна и как да определите кой от тях ще ви бъде от помощ и от кой можете спокойно да се лишите. Не е без значение и откъде ще бъде закупено обзавеждането – онлайн или от физически магазин?

Мобилен или стационарен модел?

Първият въпрос, който определя дизайна на козметичното легло, касае мястото на извършване на манипулациите. Някои професионалисти извършват мобилни услуги, посещавайки клиентите на посочен от тях адрес. Болшинството козметици и масажисти обаче, работят изцяло в собствен салон.

И двата варианта имат своите предимства спрямо целите, които изпълняват. Мобилните масажни и козметични легла имат сгъваем дизайн и ниско тегло, което ги прави удобни за пренасяне. Те обаче не могат да предложат набора от работни характеристики, притежавани от стационарните модели. Не могат да се похвалят и със същата стабилност и товароносимост.

Особености на конструкцията

Изборът на качествено козметично легло касае не само визията и цената на продукта, но преди всичко неговите конструктивни особености. Един от съществените параметри включва габаритите и товароносимостта на модела, който ще изберете. Добре е да заложите на модел, устойчив на по-голямо натоварване. Така ще можете да обслужите удобно и безопасно хора с всякакво телосложение, както и да извършите по-голям набор от процедури.

Наличието на регулируеми функции правят леглото приспособимо към различните изисквания за позиция на тялото. Регулирането на височината на стола осигурява удобство основно за вас, докато настройките на наклона на отделните секции създават комфорт на клиента. Не забравяйте, че, осигурявайки удобство на клиентите, вие ги превръщате в своя редовна клиентела.

Материалите, използвани за производство, са характеристика с ключово значение за рентабилността на вашата инвестиция. За да може оборудването да служи дълго време, но в същото време да бъде пригодно за честа дезинфекция, е важно да се обърне внимание от какви материали са изработени основата и детайлите на креслото.

Най-добрите материали за изработка на козметични столове и легла са метал, фибростъкло и дърво. Тапицерията най-често е еко кожа и винил. Тези материали са устойчиви на механични повреди и подлежат на почистване и дезинфекция. Всички продукти, представени в каталога на онлайн магазин Alison.bg са изработени от посочените материали.

Начин да задвижване на регулируемите опции

Начинът на задвижване на регулируемите опции е техническа характеристика, на която трябва да обърнете специално внимание. Има столове и легла, чиято настройка се осъществява чрез електромотор, както и по-прости дизайни, задвижвани чрез хидравличен механизъм. И двете разработки имат своите плюсове и минуси.

Електрическите модели изискват захранване към електрическата мрежа, което поставя някои условия. В близост до стола трябва да има контакт, а ако липсва такъв, ще се наложи да се използва удължителен кабел, което е неестетично и може да пречи на свободното преминаване. Хидравликата от своя страна предлага по-малко възможности за регулиране и може да бъде по-шумна.

Подобни публикации

Изработка на уеб сайт и дизайн

ilia

Домашните кухни – израз на уют и приветливост в интериора

admin

Декорация на офис

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .