За Дома

Защо е добра идея да купим микровълнова фурна с транспортен дефект?

Уредите с транспортни дефекти са чудесен начин да оборудваме дома си с първокласна битова техника от ново поколение, която при нормални обстоятелства не можем да си позволим. Тя не само е доста скъпа за българския потребител, но и не се предлага в търговската мрежа. Наред с други уреди, можем да помислим и за покупка на чисто нова, но по-евтина от обичайното микровълнова фурна.

Защо дефектът не е проблем?

Когато говорим за транспортни дефекти, трябва да уточним, че те не засягат функционалните детайли на уредите. Обикновено става въпрос за леки драскотини по тялото на различните уреди, възникнали при транспортиране или при излагане на продуктите в големи търговски обекти.

Магазините, които предлагат такива стоки у нас, се радват на засилен интерес от страна на купувачите. Търсенето е както онлайн, така и във физическите обекти на търговците. Една от утвърдените марки в страната ни е Мега техно – компания, продаваща битова техника с леки нарушения във визията чрез физически обекти и чрез фирмения си уебсайт.

Микровълновите фурни, предлагани от фирмата, са дело на утвърдени марки и с много добре запазен външен вид. Фурната може да се вгради в кухненското обзавеждане, така че страничните дефекти да не се забелязват. По-важното е, че ще имате уред, изработен с висококачествени части, който ще работи по-дълго от тези, продавани на родния пазар.

Покупка на микровълнова – на какво да обърнем внимание?

Микровълновите фурни се различават по цена, характеристики, размери и материали и дори могат да се управляват по различни начини. Всяка фурна има функции за предварително загряване и размразяване. Първият режим може да бъде придружен от “бързо загряване” – същата функция, но с повече мощност.

Често в подобен модел е интегрирана функция „автоматично готвене“ – трябва да въведете данни за теглото или вида на продукта и фурната сама избира мощността и времето за готвене на ястието. „Автоматично размразяване“ също ще настрои независимо таймера и желаната мощност. Модерните модели могат да се похвалят с диапазон на мощност от 500 до 1500 W – в тях храната се нагрява равномерно.

Допълнителни функции

Фурните, които подгряват и размразяват, работят само с микровълни. Ако искате повече опции, изберете модел с допълнителни функции: грил, конвекция и парогенератор. Има и инверторни модели. Вграденият грил може да пече риба, месо, зеленчуци и много други храни, както и да прави горещи сандвичи.

Има два вида грилове: TEN-спирала и кварцова лампа. Първият тип е доста обемист, труден за почистване, консумира много електроенергия, но е по-евтин. Кварцовата лампа е по-бърза, по-малка и по-икономична. Грилът в микровълновата условно приближава готвенето до печенето на истински огън, въпреки че комбинираните фурни струват много повече.

В конвекторните микровълнови фурни можете да пържите, гриловате, притопляте, размразявате, задушавате и печете храни, точно като в конвенционалната фурна. Конвекционната фурна се загрява за 10-15 минути, но все пак готви по-бързо от фурната на готварската печка.

За такъв уред ще са ви нужни термоустойчиви съдове. Сред минусите на конвекторните модели трябва да посочим: големия размер, високата цена и висока консумация на енергия.

Микровълновите фурни с грил, конвекция и парогенератор могат да приготвят на пара всяка храна, запазвайки полезните ѝ качества. В резултат на това една микровълнова може да замени изцяло готварската печка. Ето защо първо трябва да решите какво и колко смятате да готвите и след това да изберете уреда, отговарящ на вашите нужди.

Подобни публикации

6 съвета за дизайн на детска стая

ilia

Дигитален домоуправител: Какво трябва да знаете за внедряването му и как възникна идеята на Vhod.export

admin

Луксозни подобрения в банята: Идеи за създаване на СПА изживяване

redactort