Дизайн Технологии Услуги

Може ли всеки писател да създава уеб съдържание?

Може ли всеки писател да създава уеб съдържание?

Копирайтърите на уебсайтове предоставят уникални умения

Имате нужда от съдържание за вашия уебсайт. Трябва ли просто да се обадите на обичайния си писател, този, който е писал вашите брошури или реклами през последните няколко години? За съжаление отговорът е НЕ.

Изберете експерт

Както при всеки професионалист, за най-добри резултати наемете специалист. Копирайтингът на уебсайтове е уникално умение и докато много копирайтъри на уебсайтове някога са били друг тип писатели преди интернет, оттогава са прекарали много време в усъвършенстване на занаята си за тази нова среда. Опитът е страхотният квалификатор.

Съдържанието на вашия уебсайт трябва да бъде ясно, кратко и разговорно. То трябва да отговаря на дневния ред на две аудитории: 1) вашата перспектива, която искате да убедите да купи, и 2) търсачките, които искате да насочат трафик към вашия сайт.

Разгледайте портфолиото на писателя

Най-добрият начин да изберете между копирайтъри на уебсайтове е да разгледате работата им. Посетете действителните уебсайтове, които те са написали . Не забравяйте да надхвърлите графичния дизайн на тези сайтове. Съдържанието на писане е важно за вашите цели. Потърсете тези елементи:

  • Приятелски, интимен, разговорен тон
  • Кратки изречения, кратки абзаци
  • Възможност за сканиране, така че читателите могат бързо да разберат същината, без да четат всяка дума
  • Правдоподобност, представяне на фактите без шум
  • Копие, ориентирано към ползите, което изяснява на посетителя какво точно ще спечели от покупката тук
  • Стил на обърната пирамида. Тоест, най-важните точки трябва да бъдат споменати в горната част, преминавайки към по-малко важна информация към дъното на всяка страница
  • Простотата е добра. Вместо да звучи като курсова работа за час по български език, текстът трябва да бъде увлекателен и лесен за разбиране
  • Без големи думи или повече жаргон, отколкото е абсолютно необходимо
  • Думата „ти“ превъзхожда думите „ние“ или „аз“ най-малко 3 към 1
  • Правописът е перфектен
  • Граматичните правила могат да бъдат леко отпуснати (в края на краищата това не е вашият час по българскиски за първокурсници). Просто се уверете, че значението е ясно
  • Стил, който ви кара да се доверите на хората зад сайта
  • Текст, което се координира с дизайна и навигацията на уебсайта

Добри текстове, които конвертират

Има още един важен елемент, който заслужава внимание при избора на копирайтър, който да напише съдържание за вашия уебсайт: маркетингов опит. Какво се надявате да направят посетителите, след като прочетат страниците на вашия уебсайт? Искате ли да се абонират за вашия бюлетин, да се свържат с вас за повече информация или да направят покупка?

Добрият текст на уебсайт леко ще тласне посетителите ви към целта ви. Вашият уебсайт не може да бъде само информативен и интересен; трябва също така да конвертира / преобразува, което е индустриалният термин за убеждаване на посетителите да предприемат действия. Ако посетителите прочетат уебсайта ви и след това не кликнат, вие сте ги загубили. И най-вероятно няма да се върнат. Считайте, че тази продажба е изчезнала.

Копирайтър на уебсайтове, който също има солидни познания за онлайн маркетинга, може да бъде безценен ресурс, за да накара вашия сайт да постигне резултати. И в крайна сметка това е наистина най-важното. Писатели с подобни умения има на www.tekstovete.com.

Подобни публикации

Как да използвате социалните медии, за да рекламирате бизнеса си

desito

Камери за видеонаблюдение: Необходимост или задължителен елемент  

admin

Новият IPhone 11 Pro на Apple “предизвиква” трипофобия

admin