Дизайн За Дома

Обзавеждане по поръчка – единствен вариант за уникален интериор

Днес всеки иска да създаде уникален интериор, който да отличи дома му от този на всеки друг представител на приятелския му и роднински кръг. Въпреки голямото разнообразие от дизайни на мебелния пазар, единствен вариант за създаване на уникален интериорен стил си остава изработката на обзавеждане по поръчка. Тази опция е малко по-скъпа и реализацията ѝ е по-бавна, но резултатът си заслужава.

Начин да се постигне синхрон между визия, комфорт и практичност

Отминаха времената, когато връх на мечтите на новодомците беше покупката на холна секция със стандартен размер, към която останалите мебели се напасваха. Днес обемните и неподвижни мебели биват заменени от компактни и мобилни мебелни продукти. Вече не производителят, а потребителят решава какъв размер, форма и конфигурация на мебелите му трябва.

Разнообразието от форми, материали и стилови решения на модерната корпусна мебел, ни позволява да организираме жилищното пространство, като вземем предвид особеностите на оформлението в съответствие с личните ни нужди. Можем сами да решим как с помощта на мебелите да създадем красив и функционален интериор, без стилови противоречия.

Кои мебели наричаме корпусни

Когато говорим за изработка на обзавеждане по поръчка, обикновено се има предвид корпусната мебелировка. Какво представлява тя и каква е ролята ѝ в домашния интериор? Нека внесем малко яснота. За корпусна се смята всяка мебел, която е съставена от различен брой детайли, свързани в обща рамка/корпус.

Обикновено това са мебелни продукти с правилни геометрични форми, макар все по-често да виждаме дизайнерски модели с разчупени очертания и нестандартни контури. Дизайнерските продукти са най-често дело на фирми, изработващи обзавеждане по поръчка. Предимствата на корпусните мебели включват широка гама от модели, бързина на производство, функционалност и широк спектър от възможности за избор на размер и дизайн.

Тенденцията към индивидуализация на интериора се отразява дори в избора на фасадата на мебелите. Особено популярни днес са фрезованите модели. Матовите покрития с фриз се допълват естетически от елегантна и стилна фурнитура. Дръжките на шкафовете са видимата част, която допринася за привлекателния облик на продукта. Механизмите за свързване на детайлите са обаче функционалната част, която трябва да изберем с нужното внимание.

Предимства на модулните конструкции, изработени по индивидуален проект

Фирмите, изработващи обзавеждане по поръчка, са затрупани от заявки за изработка на модулни системи. Кое отличава корпусната мебел от модулната система и има ли изобщо разлика или това са две различи наименования на един и същ продукт? Истината е, че модулната система е вид корпусна мебел, но с по-сложна конструкция.

Модулната система представлява набор от отделни елементи, които могат да се сглобяват и комбинират в почти всякакъв порядък. Тук е възможно да се променя конфигурацията на детайлите, така че пространството да се организира по най-добрия възможен начин. Модулният дизайн е идеален за хората, които обичат често да пренареждат мебелировката и разнообразяват интериора.

Когато системата е изработена по индивидуален проект за изготвяне на обзавеждане по поръчка, мебелите стават универсални. С нея можете да промените не само визията, но и предназначението на стаята. Тази трансформация е най-лесно изпълнима в детските стаи. С пренареждане на мебелировката, детският кът лесно може да се преобразува в зона за учене, а по-късно в спалня на тийнейджър.

Подобни публикации

Как работят ултразвуковите уреди против вредители?

admin

Формулата за пълноценна почивка: Удобен спален матрак от доказана марка

king content

Какво не знаем за мусаката – вреда и ползи от картофите

admin