Любопитно

Как учтиво да откажете покана за рожден ден?

На всеки се е случвало да бъде поканен на нечий рожден ден и да няма възможност да присъства поради различни причини. Няма какво да направите, ако не можете да присъствате на това събитие. Най-правилно е да отхвърлите поканата, но трябва  да го направите с уважение и искреност. Разбира се, в никакъв случай не забравяйте да изпратите своите пожелания за рожден ден.

Има етикет, когато става въпрос за отхвърляне на покана за парти и конкретно за рожден ден. Въпреки че е невъзможно да се избегне разочарованието, когато отхвърляте поканата, има начини да направите това учтиво, така че да не наранявате чувствата на хората, особено, ако рожденния ден е на жена. Най-лошото, което можете да направите, е да не отговорите на поканата изобщо.

На първо място, отговорете възможно най-бързо. Домакинята ще оцени Вашия бърз отговор и ще й е по-лесно с планирането на партито и с бюджета.

Второ, най-добрият начин за отговор е този, който се предлага във вашата покана. Например, ако поканата предлага обаждане по телефона, обадете се на домакинята. Ако е даден  мейл, тогава отговорът Ви ще е по електронната поща. Ако с поканата не е посочен начин за отговор, можете да изберете как искате да откажете. Имайте предвид, че за неформално парти, вербалният начин е най-добър, но за по-официални партита, най-добрата е мейла.

Освен това езикът, който използвате, трябва да е любезен. Може да кажете нещо като:

„ Благодаря Ви много за любезната покана. За съжаление не можем да присъстваме. Пожелаваме ви всичко най-хубаво и  едно прекрасно празненство. ”

Или:

„Получихме вашата покана за парти. Съжаляваме , че няма да можем да присъстваме, поради предварително поети ангажименти. Благодаря Ви много, че мислите за нас. ”

А може и:

„Много ви благодаря, че ни поканихте на партито си. За съжаление вече имаме планове, така че не можем да присъстваме. Надяваме се, че ще отпразнувате този специален повод прекрасно. ”

И накрая, препоръчително е да вземете подарък и картичка с подходящи пожелания за рожден ден на жена. Когато сте възпрепятствани да присъствате на рождения, е учтиво да изпратите подарък с искрени пожелания.

Подобни публикации

Натурална козметика за кожа

admin

Добиване на злато от речен пясък

admin

Смразяващи кадри от най-големия трус в Непал

admin