Любопитно Полезно

Натурална козметика за кожа

Голямо значение за външния вид има чистата, хидратирана, гладка и с приятен тен кожа на лицето. Тя изисква също така и правилни грижи. С напредване на възрастта мазната секреция и влажността на кожата намаляват като дори нормалната и влажната кожа могат да станат сухи. Днес козметичната промишленост се развива с бързи темпове. Ние, простосмъртните не знаем изцяло какво се съдържа в нашата козметика. В състава са описани вещества, които са полезни точно за нашият тип кожа и ние им се доверяваме, без много да се замисляме дали някои от съставките не са с негативно действие за кожата ни. Какво правим, когато си избираме козметика за лице. Човек е устроен така, че първо я помирисва и ако аромата й му допадне, той е наполовина решен да я има. След това доверието ни печели комерисалното име на фирмата производител. Казваме си: „Тази фирма толкова години се е усъвършенствала в развиването на вещества и химия“. И тъй като Ланком и Ив Сен Лоран са достъпни само за телевизионните звезди и футболните величия, ние се задоволяваме с фирмите, произвеждащи техните подражания, наричани още „реплики“. На помощ идват търговците на евтини маркови имитации и ние си купуваме самочувствие за пет пари. Резултатът е минимален, краткотраен, а понякога съвсем неудовлетворим. Никой не би бил щастлив кожата му да бъде с неравномерен тен, сбръчкана и лющеща се. Противопоказанията могат да бъдат зачервявания на лицето и носа, разширени кръвоносни съдове, гнойни пъпки и други заболявания на кожата, окосмяване на лицето, повишено кръвно налягане, астма и стенокардия.

Натуралната козметика се състои предимно от природни съставки, а останалите вещества, които само краткотрайно решават проблема са ограничени. В козметичната индустрия голям дял се пада на забавянето на стареенето. Този аспект се нарича био козметиката. Такива са кремовете, лосионите и маските за лице. Прилагането им в комплекс води до отлични резултати. Използва се слузта от охлюви за прочистването и възстановяването й. Препоръчително е грижата за лицето да е ежедневна – сутрин и преди лягане. Сутрин се мие с гел и тоник за отстраняване на мазнината, и после крема. Това се повтаря преди лягане. Добавя се гел за областта около очите. Каква био козметика може да ви предложим за ежеднвена грижа? Още със ставането е добре лицето да се измие с гел за лице, а след това и с тоник, за да се премахне остатъчната мазнина по лицето и след това се нанся крем за лице. Вечер същите процедури, но се добавя и гел за областта около очите.

Профилактиката и превенцията са много важни

На първо място е консумацията на достатъчно вода, избягването на алкохол и цигари, разходките, спорта, чистия въздух и достатъчно часове сън. Добре би било натуралната козметика да се започне навреме. Би било добре бръчиците да започнат да се третират докато са малки с правилната натурална козметика. В противен случай, ако те се задълбочат, ще ни отнеме повече време, за да ги надвием.

Източник: https://e-vesti.net/

Подобни публикации

Малко стряскащо, но и смешно видео с паранормални явления :)

admin

Удобството да използваш химическа тоалетна

admin1

Какво да направите, ако колата ви заседне в снега?

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .