Технологии

За какво да внимаваме при избора на монитор за компютър

След като вече сте се сдобили с желания компютър, следва да потърсите и подходящ монитор за него. Какво е добре да вземете предвид?

Няколко са нещата, на които да обърнете внимание. На първо място трябва да сте наясно за какво ще използвате новия си монитор.

Ако сте любители на филмите и се нуждаете от монитор, на който да ги гледате, то тогава е много важен както размера, така и дизайна. По отношение на размера, правилото е просто – колкото по-голям, толкова по-добре. Що се отнася до дизайна, извитите екрани се славят с това, че при тях неприятните отражения са значително по-малко, а комфорта – по-голям. Дали е точно така, можете да прецените сами, ако разгледате изложените в шоурума модели.

Изборът на монитор за компютър, който ще използвате за професионални занимания в областта на уебдизайна или видеобработката, следва да е още по-прецизен. Освен големия размер, добра работа ще ви свърши и модел с допълнителни настройки на изображението, който съответно има и висока резолюция.

Ако си търсите подходящ монитор за компютър, на който най-вече ще играете различни игри, ориентирайте се към модели с повече USB портове и възможно по-голяма бързина на матрицата (по възможност 144Hz), за да можете да се насладите на безпроблемна игра. От съществено значение в случая е така неречният input lag, който определя с каква скорост се отразява на екрана всяка ваша реакция в играта. Най-добрият вариант е когато стойността му е нулева, но често пъти производителите не отбелязват подобни данни и затова е препоръчително да отделите малко време и да се поровите за подробности около модела в интернет.

Също така, при избора на монитор е добре да се съобразим и с размера на бюрото, а също и големината на самото помещение. Това важи с особено голяма сила ако възнамерявате да гледате филми настанени удобно на дивана. При това положение е добре да се внимава с големината на монитора, защото, ако той е твърде малък, няма да можете да виждате достатъчно добре, като същото се отнася и ако изберете твърде голям размер, който трябва да се гледа от доста далеч, а вашата стая е, примерно, значително по-малка.

 

Подобни публикации

Какво е SEO оптимизация?

desito

Кой може да се възползва от една мотофреза?

gri123

Как Ардес може да ни помогне в избора на нова техника

adminche
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .