Любопитно Технологии

ВЪПРОС НА ПРЕДПОЧИТАНИЕ: УРЕДИ ЗА ПАРА ИЛИ МУЛТИКУКЪР

 

Всеки, който някога е приготвял обяд или вечеря за цялото семейство, познава това чувство: опитваш се да направиш всичко възможно най-бързо, да следиш всичко наведнъж, но накрая… нещо изгаря. И всички усилия да приготвиш няколко неща по едно и също време се оказват напразни.

И всеки от нас вероятно е запознат с желанието да започне „от понеделник, неделя, ваканция или Нова година онзи съвсем нов живот, в който няма да има място за вредни и висококалорични храни, пържени с огромно количество слънчогледово олио и от това буквално наситени с мазнини, макар и “без холестерол”. И най-добрият изход от този вид ситуации е да закупите универсална техника, която не само може да „следи“ продуктите по време на процеса на „пържене-готвене“, но и да готви храната, така че да запази всички полезни компоненти. И това е универсално устройство – бавна готварска печка или двоен котел … Как се различават, въпреки сходните имена, и кое трябва да купи добрата домакиня? Нека го разберем.

КАКВА Е РАЗЛИКАТА?

На първо място, бавната готварска печка е по-функционално устройство от всеки двоен котел. Това се обозначава с думата “мулти”. За разлика от своя „парен“ аналог, мултикукърът например може да повлияе на храната не само с пара, но и да пече хляб, да готви овесена каша, да загрява ястието за дълго време, чакайки детето да дойде от училище или вие от работа. Тя може да готви ориз за суши под налягане или да задушава зеленчуци, без да добавя масло в собствения си сок, за да се запазят всички полезни вещества в тях. Уредът на пара например не може да се похвали с разнообразие от всички тези функции като мултикукъра. Единственото нещо, което е включено в нейните “задължения”, е обработката на продукти с пара, а вградените уреди за пара изпълняват тази функция перфектно. Но благодарение на характеристиките на конфигурацията, двойният котел ще се справи с приготвянето на няколко различни ястия наведнъж.

 

Подобни публикации

Математика и бел за 7 клас, как ще са ви от полза

desito

Някой ви дебне в храстите :)

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .