България Любопитно

След като прекара 15 години в корпоративния бизнес на високи мениджърски позиции Ивелина Енчева сваля костюма за да се превърне в The Wolf of Gym Street

Вървяйки нагоре по стълбичката, Ивелина осъзнава, че не само длъжностите й се повишават, но се увеличава й стреса и времето, което прекарва в работата си, започва по-често й да боледува, респективно намалява времето за семейството й, за спорт и за нещата, които обича да прави. Тогава тя осъзнава, колко е важен баланса във всичко, което правим и колко е важно здравето, но не само физическо, но и духовно и емоционално и затова стартива нов живот, производно на който е www.wellnessplanet.bg.

-На колко години си сега Ивелина?

В момента съм почти на 39 години.

-Кога започна да се занимаваш със спорт?

Цял живот съм по залите, като  задълбочаването на познанията за спорта започнаха още през пубертета, в следствие на травматични  събития в живота ми, които доведоха до така нареченото емоционално хранене – период в живота ми, в който качвах и свалях по 10-20 кг. От тогава не мога да си позволя да не спортувам, но не е само заради килограмите, a заради чувството на удовлетвореност, че работя за здравето си.

-Казваш че колкото важно е физическото здраве, толкова важно е й емоционалното.

Да, аз изглежда съм от хората, които поставени в трудност се мобилизират и постигат много повече отколкото когато са поставени в режим на рутина.Увлечението ми в емоционалното здраве се проявиха във вторият, много тежък момент за мен – откриване на астма на детето ми, което ме насочи към изучаване на човешката психология и влиянието на подсъзнанието ни върху всяка област в живота ни. До тогава се ядосвах, че вали, ядосвах се че не ми обръщат внимание или пък се притеснявах, че прекалено се взират в това, което правя, преживявах тежко, всяка дума, казана за мене… и постигнах едно – забравих да живея моя живот, за да се харесам на другите  Сега…. Сега не се ядосвам, че не мога да променя света около себе си, защото не той има нужда от промяна, а начинът, по който аз гледам на него!

Тези две събития в живота ми ме накараха да се задълбоча по темата със здравето, като се вгледам първо във себе си и започна трансформацията първо от себе си, а след това и градирам за да съм в полза на на хората, които искат да постигнат здраве – физическо и емоционално.

От тогава мина много време и аз продължавам да уча и да се развивам всеки ден, защото светът е динамичен и всичко се променя много бързо. Храната не е същите, културата на хранене и живеене не е същата, проблемите са нови!

Моите 3 съвета за успех в живота са:

  1. Ако искаме да сме успешни, трябва да сме уникални, трябва да се развиваме в това, в които сме добри и никога да не спираме да се развиваме.
  2. Покоряването на всяко предизвикателство – умствено или физическо, изисква първо да преодолеем страховете си от провал и страх от болка
  3. Дисциплина, ангажираност, практика отново и отново до съвършенство! Това, което някога сме смятали за невъзможно, един ден ще стане само нашата загрявка!

Вижте повече за Ивелина Енчева на: https://www.facebook.com/www.wellnessplanet.bg

Подобни публикации

Три години по-късно. Карбовски потвърди правотата на Сидеров за наркоразпространението

admin

Еврейски притчи, които непременно трябда да прочтете!

admin

Тесла и планът на висшите сили

admin