Полезно

Детайлите в кухнята

Детайлите в кухнята

Всяка еда кухня са различни и всеки един човек има различни нужди и виждания за дизайна на дома си. Това е много добра новина за всички интериорни дизайнери по света, които чакат да направят най-добрите и персонални кухни по поръчка. И докато все още се чудите какво и къде точно да поставите, нека си поговорим за детайлите в кухнята – малките неща, които правят помещението много по-функционално и отговарящо на вашите индивидуални нужди.

 

Първото нещо, за който ще си поговорим са дръжките на кухненските шкафове, и дори липсата на такива. Макар и да звучи странно за голяма част от хората, има различни типове дръжки за шкафовете. Формата им може да бъде различна – прости топчета, изрязани дръжки или пък дръжки под формата на любима ваша фигура. А могат и изобщо да не се виждат, като бъдат направени под формата на вдлъбнати отвори, които да служат за отварянето на вратата на шкафовете.

 

Не можем да не споменем и вратите на шкафове с push ефект. Те по-често могат да се видят при горния ред шкафове, които в повечето случаи се достигат по-трудно, а така улесняват всички по-ниски хора, които редовно изпитват трудност при достигането им. Малък, но толкова полезен ефект.

 

Друг детайл, който всъщност е много голям  и важен е функционалността на кухненското ви помещение. За да спестите повече място и да скриете от чужди погледи коша за боклук, бихте могли да внесете механизъм, с който капакът да бъде закрепен към вратата на шкафа и така при всяко отваряне да се вдига, а вие по-лесно да изхвърляте отпадъците си – учудващо лесно и полезно решение.

 

Говорейки за подреждане, не можем да не споменем един полезен трик, който освен, че ще направи кухнята да изглежда по-елегантно, ще създаде и още по-голямо пространство върху кухненския ви плот – поставете капак над мивката. Да, звучи ви странно, но не е. Така, когато трябва да използвате мивката просто вдигате капака и свършвате каквото ви е нужно, а когато не ви е необходимо да миете, просто поставяте капака обратно и го използвате както останалата част от плота. Това е много полезна и интересна идея, най-вече ако желаете да разполагате с повече свободно пространство, а притежавате малка кухня.

Подобни публикации

Как да се обличате при пътуване в различни страни

admin

Здравословно хранене в училище – това не е невъзможно

admin

8 основни съвета за правене на снимки на обществени места

king content
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .