Полезно

5 интересни факта за борбата с хлебарките

Пръскане за хлебарки

Хлебарките могат да издържат на какви ли не екстремни условия, а поведението им остава загадка за мнозина

Може би не съществува човек, който би споделил своите симпатии към неприятните хлебарки. Собствениците на апартаменти изпадат в ужас при мисълта от евентуално нашествие на този вид вредители. В такива случаи те обикновено зоват за събрание на входа и уговарят фирма, която да се ангажира с пръскане за хлебарки.

Това е правилната стратегия, защото ако в дома ни те все още не са се появили, а в съседите вилнеят от известно време, значи не след дълго ще са и при нас.

А ето и някои интересни факти, свързани с борбата срещу хлебарките:

Обезглавени, но живи

Черните насекоми могат да изкарат цяла седмица без глава. Шокиращата истина се дължи на това, че те успяват да дишат през мини отворите в тялото си, но накрая загиват, тъй като не могат да консумират вода.

Обичат бира

Хлебарките се оказват любители на алкохола. Особено предпочитана за тях е бирата. Афинитетът им вероятно се дължи на наличието на хмел и захари.

Хиляди видове

На науката са известни над 3900 вида хлебарки по света. Сред най-разпространените са немските и американските. За произхода им се твърди, че са на поне 200 милиона години, което си е доста респектиращо и сочи за тяхното оцеляване при какви ли не условия.

Адаптивни и трудни за елиминиране

Липсата на храна не е проблем за този вид нежелани гости вкъщи. Те мога да не ядат в продължение на месец, докато без вода могат да издържат само седмица.

Бързи и яростни

Насекомите от този вид се движат изключително бързо, което означава, че те за секунди могат да разнесат микроби и бактерии в жилището ви. Дори и малките могат да бягат със скорост до 3 мили в час, а освен това растат до големината на възрастните екземпляри само в рамките на месец.

Някои съвети относно унищожаването им

Превантивните мерки са за предпочитане пред воденето на война с навлезлите в дома ни хлебарки. Старайте се да не допуснете заселването им, което означава да съхранявате храната далеч от достъпни повърхности, да поддържате хигиената в помещенията на ниво.

Боклукът трябва да е затворен плътно в контейнера и да се изхвърля редовно. Пукнатините и евентуалните дупки трябва да бъдат запълнени непременно. В мазетата и килерите трябва да е сухо и проветрено, защото хлебарките обичат влагата и застоялия въздух.

Консултирайте се с професионалисти и поставете средства, които ще държат пълзящите натрапници далеч от стаите в имота ви.

Подобни публикации

Artrozal – Какви са мненията за Артрозал, помага ли при болка в Ставите?

admin

Как да подобрите немския си език?

admin

Полезни съвети !!!

admin