Психология

В какви ситуации имате нужда от психолог

Много хора са на мнение, че всеки психологически проблем или житейска трудност в крайна сметка ще премине, ще се разреши. Правилно ли е да се каже така? Разбира се, че не! Това е неуместно твърдение, защото ако всичко в живота ни беше толкова просто, тогава нямаше да има нужда от специализирани лекари. Съвременният свят не е съвършен и всеки има нужда от помощ, но в различни пропорции. Някои хора трябва да излекуват физическата болка, а някой – психическата. За последното са подходящи детски и семеен психолог, хипнолог, психотерапевт и сексолог. В тази статия ще разгледаме защо е необходим психолог, какви искания решава професионалистът.

 

Кой е психолог и какво влиза в обхвата на работата му

 

Психологът помага на пациентите да намерят спокойствие, да установят хармония в семейството, на работа, у дома. Професионалистът може да помогне не само на възрастни, но и на деца и тийнейджъри. Диагностицира и коригира само психологически проблеми. Ако имате сексуално разстройство, тогава имате нужда от сексолог или секс терапевт.

 

Имам нужда от добър психолог

 

За да бъдат консултациите ефективни, тогава имате нужда от добър психолог. Неговите контакти са посочени на уебсайта. Не попадайте в ръцете на шарлатани. В противен случай терапията може да не излекува, но да навреди още повече.

Как да решите дали имате нужда от психолог или не? Ако психологическите проблеми пречат на живота, тогава се препоръчва незабавно да отидете на психолог. В противен случай психическите сътресения ще прераснат в сериозни състояния, които ще се проявят чрез депресия, апатия или опит за самоубийство. Вероятно имате нужда от психолог, ако:

 

– има честа смяна на настроението;

– невъзможно е да се контролират емоциите и реакциите към тях (ирационално поведение, прекомерен нрав);

– нездравословна привързаност към близък в миналото човек (възниква на базата на прекъсване на дългосрочни връзки и др.);

– патологична зависимост от идеята (анорексия, булимия);

– остра психическа болка;

– заседнал в собствената си несигурност (вие сте потиснати от собствената си пасивност, нещо друго);

– необяснима алергична реакция (заслужава си да се свържете само ако антихистамините не помогнаха и алергологът не разкри никакви физически признаци, поради които реакцията може да започне);

– постоянна тахикардия поради силен психо-емоционален стрес, пренос на стрес;

– продължително безсъние;

– постоянна сънливост;

– други.

 

Имам спешна нужда от психолог

 

Ако имате спешна нужда от психолог, можете да опитате онлайн консултации или телефонен разговор. Освен това някои специалисти позволяват консултации по Skype. Изберете най-доброто за вас и достъпно.

Подобни публикации

Забавете преценката и овладейте импулса. ВАЖНО за всички ни!

admin

Самоконтрол и как да работи за нас

admin

Кога трябва да посетим психотерапевт: 3 признака, че е време за промяна

king content
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .