Дизайн

Съвети за интериорен дизайн на баня: Модерно обзавеждане

Въпреки, че често са най – малките стаи в дома, баните все пак могат да бъдат красиво помещение. За правилният дизайн на банята, помислете за основните ѝ потребители по отношение на различните елементи във визията, включително осветлението, приспособленията и аксесоарите.

 

Координиране дизайна на банята

 

Ключът към елегантното декориране е да имате цялостен план. При дизайна на баня, трябва да се вземат предвид всичките ѝ функции, необходими за да бъде годна за ползване, но все пак да бъде и привлекателна стая. Например, ако банята ще се използва само от една двойка, може да се поставят повече декоративни акценти, две мивки или отделни зони за съхранение, също може да бъдат подходящ избор. Ако тя обаче ще се използва от цяло семейство, може да бъдат необходими повече аксесоари за баня или защитни елементи.

 

Тъй като баните включват водопровод и скрита инфраструктура, която не може лесно да бъде преместена, е разумно да начертаете основно оформление на стаята преди да започнете. Познавайки точните размери на помещението, както и къде са разположени тръбите и вентилите, можете да избегнете скъпо струващи грешки и да предотвратите максимално много появата на подводни камъни.

Проектиране на банята

 

Веднъж след като разберете, къде трябва да се намират основните особености на банята, вече може да пристъпите към самото обзавеждане, за да създадете спокойна и приятна атмосфера. От решаващо значение да се обмисли всеки детайл в цялостния дизайн, за да се възползвате от пълния потенциал на малкото пространство.

Приспособления

 

Основните приспособления в банята – мивка, вана, душ и тоалетна, често се регулират от размера на помещението и водопроводните връзки. В рамките на тези широки ограничение обаче, има много различни избори за дизайн.

Осветление

 

Повечето бани са оборудвани само с най – грубото и неприятно осветление, но качественият дизайн може да елиминира този неприятен проблем. Меката, приглушена светлина осигурява релаксираща атмосфера. От друга страна много хора избират да включат и естествена светлина, чрез добавянето на прозорци. Студийните светлини са популярни, особено в близост до тоалетки за принадлежности, където жените често си нанасят грим, а топлинните лампи са популярен избор за увеличаване на парата и успокояващата топлина от гореща вана или душ.

Акценти

 

След като се отчетат необходимите характеристики, интериорният дизайн на баните може да се съсредоточи върху декоративните акценти. Стените и подът могат да бъдат проектирани така, че да създават настроение с меки цветове – аква, синьо, бяло и други пастелни нюанси и модели плочки. Най- популярни са цветове, модели, шарки и щампи, наподобяващи вода, включително абстрактни вълни, мехурчета, риби и други водни мотиви. За по- изтънчен вид много хора се обръщат към мрамор или гранит във плътни, но прости нюанси с минималистична тема.

Завеси за душ, черги, калъфи за тоалетни седалки и аксесоари за мивка ( чаши, сапунерки и др.) могат да бъдат закупени в координиращи цветове, за да придадат цялостен характер на стаята, от палми и риби до жаби, цветя и платноходки. Тези фигурални дизайни често са по- подходящи за детска баня, въпреки, че могат да  добавят причудливо докосване към всяка баня ако се използват с мярка.

Финалните щрихи в интериорния дизайн са допълнителните елементи, които създават усещане за удовлетворение и индивидуалност в стаята. Различните акценти включват:

  • Свещи
  • Флорални аранжировки или растения (копринени или истински)
  • Декоративни кърпи с бродирани шарки или инициали
  • Огледала
  • Произведения на изкуството в рамки
  • Всеки един от тези малки предмети добавя неизмеримо докосване върху банята, създавайки истинско интегрирано и релаксиращо пространство.

Дизайн с място за растеж

 

Когато проектирате баня, Bania DeLuxe напомня за един ключов фактор, който трябва да вземете предвид, преди да финализирате плановете си – потенциалния растеж на семейството. Ако сте млада двойка или възрастни родители, вероятността за раждането на деца или внуци е много голяма. Изборът на приспособления и дизайни, които могат да се справят с тези промени ще покаже предвидливост и обмисляне за годините, които предстоят, без да се налагат скъпи промени.

Подобни публикации

Изработка на уеб сайт и дизайн

ilia

Обзавеждане по поръчка – единствен вариант за уникален интериор

admin

Как да накарате клиентите ви да се влюбят във вашите кутии?

gri123
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .