Кредити

Онлайн заеми: Как да намерим най-добрия и да избегнем измамите

Какво е необезпечен заем?

Необезпеченият заем е такъв, който не изисква предоставяне на каквато и да е форма на обезпечение. Ако имате добра кредитоспособност и сте в състояние да изплатите заема си навреме, няма да се налага да предоставяте пари като обезпечение. Необезпечените кредити обикновено са най-скъпият и рисков вид кредити. Рискът се състои в това, че може да не сте в състояние да изплатите заема. Вероятно ще трябва да платите висок лихвен процент, за да можете да поемете този риск.

За какво да внимавате, когато търсите необезпечен заем

– Конкурентни лихвени проценти

– Ще искате да се уверите, че лихвеният процент по кредита, който ви е предложен, не е значително по-висок или по-нисък от други лихвени проценти при същия кредитор. Дори заемодателят да има добра репутация, той може да няма достатъчно клиенти, които да покрият пълния размер на заема, и може да наложи по-висок лихвен процент.

– Гъвкавост на погасяването

– В зависимост от вида на избрания заем може да имате известна гъвкавост в погасителния план.

Обезпечени заеми: Как да избегнете измама и да намерите надежден кредитор?

Никога не превеждайте пари по банков път на заемодателя. И не забравяйте да проверите отзивите,  за да видите дали някои кредитополучатели не са се оплакали от същия кредитор. Също така се уверете, че информацията, която предоставяте, е вярна. Не забравяйте, че това, което въвеждате тук, ще бъде публично видимо и може да бъде използвано за кражба на самоличността ви. Затова се уверете, че сте поставили правилното си име, адрес и друга информация.

Реномирани платформи за онлайн кредитиране

Има много различни начини за намиране и използване на необезпечен заем. Един от начините е да използвате платформа, която ви свързва директно със заемодател. Много от тези платформи разполагат с богат избор от заемодатели и ви позволяват да филтрирате заемите по цел и сума. Възможно е те да разполагат и с инструменти, които да ви помогнат да решите кой вид заем е най-подходящ за вашите нужди.

Източник: https://zalojni-kashti.com/

Подобни публикации

Съвети как да погасите заема си навреме

admin

Какви са предимствата на бързите кредити, споделят от Кеш Кредит

adminche

Лихвите по потребителските кредити се вдигат плавно от началото на годината

gri123
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .