Технологии

Неща, които не сте подозирали, че iPhone може да прави

Знаете ли, че именно вашият телефон е способен на толкова много повече, отколкото вие си мислите – той може да ви върши работа всеки ден за ежедневните ви задължения. Някои от най-полезните му качества и способности може да не са очевадни и именно затова ще ви споделим за тях в следващите редове.

Наличието на толкова много функции при съвременните смартфони води до сложно и объркано намиране на приложение и използването им става доста затормозяващо.  Много от тези функции на вашия смартфон дори като iPhone XS и XR от магазин за техника втора ръка, могат да ви помагат в ежедневието и да сте по-продуктивни. Щом има нещо за вършене, айфона ви веднага ще ви помогне да го направите по-бързо, по-лесно и по-успешно.

За да достигнете до ползването на телефона си на по-високо ниво в следващите редове ще откриете функции, за които е много вероятни да не знаете, а гарантирано ще улеснят ежедневието ви.

1. Сканиране на документи с iPhone

На много хора ежедневно им се налага да принтират, подписват и после изпращат отново по email много документи, което е много неприятно и досадно – разпечатване, сканиране и изпращане – и отнема време. Добрата новина е, че скенер вече не ви е нужен. С много от моделите на iPhone, както и с iPhone XS и XR, имате функция за сканиране документ и изпращане. На iPhone XS и XR всичко, което е нужно да правите, е да отворите приложението Notes, да изберете камерата и след това да натиснете бутона за сканиране на документи и всичко е готово.

2. Запали колата с iPhone

Тази функция да можете да запалите автомобила си зависи изцяло от модела, марката и годината му на производство. В днешно време повечето автомобили имат тази функция. Може да искате да запилите колата си от разстояние, за да нагласите желаната температура. Проверете модела на колата си в интернет и вижте дали има приложение за тази цел.

  1. Използвайте iPhone като дистанционно
    Няма по-безценна функция в случаите когато сте се настанили удобно и дистанционното го няма. Дори и да го намерите, може батериите му да са изтощени и да нямате други. За да елиминирате този проблем, повечето телевизори вече без проблем се синхронизират с iPhone XS и XR и другите модели, за да го превърнат в дистанционно.
  2. Ползвайте вашия iPhone вместо рулетка
    Нямате рулетка, а искате да измерите нещо? Нямате никакъв проблем, тъй като можете да измервате всичко с вашия iPhone посредством камерата му и технологията AR. Трябва да сложите точка в началото на измервания обект и друга точка в края, за да имате точния размер. iPhone се идват с вече инсталирано приложение Apple Measure именно за тази цел.
  3. iPhone прави снимките вместо вас

Искате да се снимате, но няма кой да ви снима – кофти, но вече и този проблем с iPhone XS и XR и другите модели е решен. Lens Buddy е практично приложение за iPhone, където можете да персонализирате таймера за снимките, както и скоростта и интервалите, така че да имате перфектната снимка.

  1. Следете пулса си с iPhone
    На пазара се предлагат много часовници и гривни, но можете да следите пулса си и с вашия iPhone. Тези приложения работят чрез задната камера и светкавицата, за да измерят какво количество кръв се изпомпва през кожата и пулса се получава на база фотоплетизмография. За измерването е нужно само да поставите пръста си върху камерата и светкавицата.

Напомняме за всички, които вероятно вече са забравили, че вашият iPhone може да се ползва като компас, фенерче, дистанционно и стотици други неща, но с вашия смартфон можете и да провеждате разговори.

Функциите на иновативните смартфони като Apple iPhone XS и XR например са наистина безкрайни, но това не пречи повечето хора да ги използват само за бачови неща и функции, с които са свикнали. Повечето смартфони могат да правят много повече и по-полезни неща от това да цъкате нещо в нета, facebook или viber, да провеждате разговори, да слушате музика или да гледате видео.

Подобни публикации

Китай разработва изкуствена луна, за да украси нощното небе

admin

Видове услуги за ремонт на мобилни телефони

redactort

Никола Тесла и нещата, които не искат да знаете!

admin