Технологии

Неща, които не сте подозирали, че iPhone може да прави

Знаете ли, че именно вашият телефон е способен на толкова много повече, отколкото вие си мислите – той може да ви върши работа всеки ден за ежедневните ви задължения. Някои от най-полезните му качества и способности може да не са очевадни и именно затова ще ви споделим за тях в следващите редове.

Наличието на толкова много функции при съвременните смартфони води до сложно и объркано намиране на приложение и използването им става доста затормозяващо.  Много от тези функции на вашия смартфон дори като iPhone XS и XR от магазин за техника втора ръка, могат да ви помагат в ежедневието и да сте по-продуктивни. Щом има нещо за вършене, айфона ви веднага ще ви помогне да го направите по-бързо, по-лесно и по-успешно.

За да достигнете до ползването на телефона си на по-високо ниво в следващите редове ще откриете функции, за които е много вероятни да не знаете, а гарантирано ще улеснят ежедневието ви.

1. Сканиране на документи с iPhone

На много хора ежедневно им се налага да принтират, подписват и после изпращат отново по email много документи, което е много неприятно и досадно – разпечатване, сканиране и изпращане – и отнема време. Добрата новина е, че скенер вече не ви е нужен. С много от моделите на iPhone, както и с iPhone XS и XR, имате функция за сканиране документ и изпращане. На iPhone XS и XR всичко, което е нужно да правите, е да отворите приложението Notes, да изберете камерата и след това да натиснете бутона за сканиране на документи и всичко е готово.

2. Запали колата с iPhone

Тази функция да можете да запалите автомобила си зависи изцяло от модела, марката и годината му на производство. В днешно време повечето автомобили имат тази функция. Може да искате да запилите колата си от разстояние, за да нагласите желаната температура. Проверете модела на колата си в интернет и вижте дали има приложение за тази цел.

  1. Използвайте iPhone като дистанционно
    Няма по-безценна функция в случаите когато сте се настанили удобно и дистанционното го няма. Дори и да го намерите, може батериите му да са изтощени и да нямате други. За да елиминирате този проблем, повечето телевизори вече без проблем се синхронизират с iPhone XS и XR и другите модели, за да го превърнат в дистанционно.
  2. Ползвайте вашия iPhone вместо рулетка
    Нямате рулетка, а искате да измерите нещо? Нямате никакъв проблем, тъй като можете да измервате всичко с вашия iPhone посредством камерата му и технологията AR. Трябва да сложите точка в началото на измервания обект и друга точка в края, за да имате точния размер. iPhone се идват с вече инсталирано приложение Apple Measure именно за тази цел.
  3. iPhone прави снимките вместо вас

Искате да се снимате, но няма кой да ви снима – кофти, но вече и този проблем с iPhone XS и XR и другите модели е решен. Lens Buddy е практично приложение за iPhone, където можете да персонализирате таймера за снимките, както и скоростта и интервалите, така че да имате перфектната снимка.

  1. Следете пулса си с iPhone
    На пазара се предлагат много часовници и гривни, но можете да следите пулса си и с вашия iPhone. Тези приложения работят чрез задната камера и светкавицата, за да измерят какво количество кръв се изпомпва през кожата и пулса се получава на база фотоплетизмография. За измерването е нужно само да поставите пръста си върху камерата и светкавицата.

Напомняме за всички, които вероятно вече са забравили, че вашият iPhone може да се ползва като компас, фенерче, дистанционно и стотици други неща, но с вашия смартфон можете и да провеждате разговори.

Функциите на иновативните смартфони като Apple iPhone XS и XR например са наистина безкрайни, но това не пречи повечето хора да ги използват само за бачови неща и функции, с които са свикнали. Повечето смартфони могат да правят много повече и по-полезни неща от това да цъкате нещо в нета, facebook или viber, да провеждате разговори, да слушате музика или да гледате видео.

Подобни публикации

Дистанционно обучение бакалавър докато работиш

admin1

5 причини, поради които не можете да забременеете

admin

Новият IPhone 11 Pro на Apple “предизвиква” трипофобия

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .