Технологии

Различни видове протектори за телефон

Различни видове протектори за телефон

Напуканият екран на телефона не само изглежда зле, но и намалява стойността на устройството. Протекторът за екран е безспорно един от най-важните аксесоари за смартфон. Може да защити и предпази екрана ви от надраскване. На пазара има различни видове протектори за екрана, всеки със своите предимства. Ето някои от тях.

Протектор за екран от закалено стъкло

Различни видове протектори за телефон - закалено стъкло

Закаленото стъкло се подлага на различни термични и химични обработки, които увеличават неговата здравина. Обикновено се използва за производство на протектори за екрани. Закаленото стъкло се използва и за направата на предни стъкла, предпазни стъкла, кухненски уреди и др. Висококачественото закалено стъкло се счита за един от най-добрите протектори за екрана по няколко причини.

Например, показва ясен дисплей и е известен с добрата си пропускливост на светлина. Освен това протекторът на екрана, изработен от закалено стъкло, е антирефлексен и следователно намалява отблясъците. Той се съчетава добре с екрана на смартфон и осигурява подходящо покритие.

Полиетилен терефталатен протектор за екран

Различни видове протектори за телефон - PET

Полиетилен терефталат или PET пластмасови протектори за екран са направени от полиестерно фолио, което има матово покритие от едната страна и силиконово лепило от другата страна. Висококачествените PET пластмасови протектори за екран са известни със своето качество против надраскване. Те са чисти и предпазват екрана на смартфона от надраскване, като добавят защитен слой към екрана.

От друга страна, те имат по-малка защита от удар в сравнение с протекторите от закалено стъкло, тъй като не изпъкват толкова много. Те обаче имат отлична яснота и пропускливост. Освен това са доста гъвкави и не се чупят.

Термопластичен полиреутанов протектор

Различни видове протектори за телефон - TPU

TPU или термопластични полиуретанови протектори за екран използват химически подобрена и устойчива на надраскване пластмаса. TPU протекторите за екран са гъвкави и имат максимална издръжливост. Те също имат свойства, устойчиви на масла и мазнини. Освен това те имат каучуков вид пластмаса, която може да върви от край до край с всеки телефон. TPU протекторите предлагат по-добра защита от удар от PET пластмасовите протектори за екран.

TPU материалът има еластични свойства и мекота, което го кара да абсорбира неекстремни удари, без да надраска или счупи екрана. Той може да издържи на по-леки изпускания и надрасквания, като същевременно запазва целия или по-голямата част от оригиналния си състав. Те обаче може да са трудни за прилагане.

Протектор за поверителност на екрана

Различни видове протектори за телефон - поверителност

Ако не харесвате хората да гледат в екрана ви, докато използвате телефона си на обществени места, протекторът за поверителност на екрана е един от най-добрите избори за вашия телефон. Протекторите за поверителност на екрана са основно направени от закалено стъкло и включват малко поляризация.

Това е полезно за ефективното ограничаване на видимия ъгъл на телефона. Защитните екрани за поверителност също могат да бъдат направени от PET пластмаса, която има слой против шпиониране, който осигурява защита срещу дебнещи очи.

Протектор за екран против отблясъци

Различни видове протектори за телефон - отблясъци

Протекторите за екран против отблясъци се предлагат с матово покритие, което ефективно намалява отблясъците на екрана в светли зони. Предлагат се във варианти от пластмаса или закалено стъкло, които също намаляват пръстовите отпечатъци. Те работят добре, за да предпазят екрана ви от повреди.

Единствената уловка обаче е, че те могат да повлияят на яснотата на дисплея. Поради тази причина изберете протектор за екран против отблясъци, ако работата ви включва използване на телефона на ярки места за продължителни периоди.

Хидрогел протектор за екран

Различни видове протектори за телефон - хидрогел

Хидрогелът е друг материал, използван като протектор на екрана. Хидрогелът е гумено обработена пластмаса, която предлага по-добра устойчивост на надраскване от PET протекторите за екрани. Хидрогелният материал е еластичен и не се напуква лесно. Известен е със своите способности за самолечение и поправя малки драскотини сам. Прилагането му обаче е малко трудно.

Независимо какъв модел ви е нужен, ще откриете висококачествени протектори смартфони на достъпни цени в Mlgroup.

Подобни публикации

Как се връзва вирбел

admin

Изграждане на душ-резервоар и подземен басейн. ТИП НАПРАВИ СИ САМ :)

admin

5 неща, които са изобратени от жени

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .