Финанси

Как да сравнявам кредити от различните банки?

Кредитен посредник

Днес можем бързо да получим необходимата ни информация, когато вече имаме яснота към какъв вид кредит се стремим

Ниските лихви по кредитите, особено ипотечните, са изключително предимство, от което всеки желае да се възползва. В зависимост от целта, която си поставяме, ние се фокусираме към съответния вид кредит – бърз, потребителски, ипотечен. И тогава възниква най-важният въпрос: как да сравним офертите от различните банки?

Няколко са основните фактори, които имат съществено значение, когато правим съпоставка на предложенията за кредит. Лихвеният процент наистина е важен, но срокът за погасяване е не по-малко значим.

Трябва да се ръководим от правилото, че отсяването на възможностите става при равни условия – еднаква валута, стойност на кредита и изплащане за определеното от Вас време. Ако разполагаме с два плана от различни банки, но сумите, сроковете и валутите не съвпадат, сравняването се обезсмисля и няма да е оправдано, това просто са напълно разминаващи се оферти.

Ключов критерий, на който трябва да обърнем внимание, е ГПР (годишен процент на разходите), вместо да се концентрираме единствено върху лихвата и размера на вноската.

Професионалните препоръки за правилно сравнение на кредитите гласят, че то се основава предимно на падежа, размера на самия кредит и годишния лихвен процент.

Тук е моментът да проучите какви са програмите за лоялност за кредитополучателите, особено ако ще теглите заем за първи път. Чистата кредитна история понякога е предпоставка за бонус и преференциални условия.

Съществува вариант, в който да имате също опция за промоционална отстъпка или друга изгодна оферта от банката, в зависимост от групата, в която попадате.

Липсата на достатъчно опит и познания във финансовата материя не е причина да се откажете от кандидатстването за кредит. Дори да се чувствате подготвени, вероятно ще се затрудните да оцените обективно параметрите и ще предпочетете да се доверите на преценката на експерти.

Като първа стъпка, бихте могли да използвате услугите на специализиран портал за кредити, където ще имате достъп до много оферти с една заявка. Методът е абсолютно безплатен за клиентите и предоставя редица ползи за тях.

Едни от най-добрите варианти са дигиталните платформи с кредитен посредник, които търсят най-подходящия вариант за Вас, за получаване на кредити онлайн и се отличават със следните предимства:

  • Надеждна и бърза проверка на шансовете за отпускане на желаната сума;
  • Многобройни оферти от банки и кредитиращи дружества на едно място;
  • Допълнителна консултация на живо;
  • Обмяна на документи от дистанция;
  • Електронно подписване;
  • Калкулатор за кредит.

Подобни платформи дават възможност за по-лесна ориентация в сложната материя на кредитирането, за сравняване и информирано решение, а когато е онлайн се пести и време.

Подобни публикации

Кога да кандидатствате за кредит – понякога не е лошо да имате дълг

gri123

Топ 9 счетоводни умения

admin

Бързите кредити възстановиха обема си отпреди кризата

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .