За Дома

Защо да изберем бяло едноцветно спално бельо

Сред морето от различни цветове спално бельо, технологии за оцветяване, рисуване и пресъздаване на различни красиви картини върху него, все пак много хора продължават добрата стара традиция да избират обикновени бели чаршафи. Без значение от каква материя са те, цветът остава винаги един и същ- искрящо бял. Но само това ли е причината за избор на бяло спално бельо?

Лесен за комбиниране

Белият цвят е изключително лесен за комбиниране с различни десени и цветове. Стига материята да е еднаква, белите калъфка, долен или горен чаршаф лесно могат да допълнят непълен комплект спално бельо с десен или с цвят.

Лесен за поддържане

Противно на очакванията, белият цвят е много лесен за поддържане. Бялото спално бельо може да се пере на много високи градуси, за да запази своя искрящ цвят, без да има риск от избледняване или съсипване на цветовете. Също така, при необходимост, бялото спално бельо може да се третира с белина или други по- агресивни препарати.

Действа успокояващо

Със сигурност е чудесно човек да се сгуши в шарените топли завивки. Но в края на тежък и натоварен ден, белият цвят на спалното бельо е това, от което очите на човек имат  нужда. Той успокоява, не дразни очите и спомага за по- лесното заспиване. Шарките дразнят, натоварват допълнително окото и мозъка.

Без допълнително третиране

Не са малко технологиите за боядисване на текстил, които използват допълнително агресивно третиране и бои, които не винаги са безопасни. Като се има предвид, че спалното бельо има досег до кожата на тялото и лицето по 6 до 8 ч  в денонощието, е по- разумно да няма риск от различни алергични реакции. Това е особено валидно за хора с чувствителна кожа. Разбира се, рискът се редуцира, ако се заложи на качествено спално бельо, чиято обработка с бои и цветове може да се проследи и да се гарантира високото качество.

Улеснено сушене и гладене

Бялото спално бельо може да се суши на високи градуси в сушилня и да се излага за продължително време на слънце, без проблем. Същото се отнася и за гладенето. Няма риск от избледняване или промяна на цвета заради високоградусовото третиране.

Усещане за уют

Белият цвят на спалното бельо придава усещане за уют, внася светлина в спалното помещение, създава илюзия за подреден вид и ред, дори когато такъв липсва. Покритото с бяло спално бельо легло изглежда много по- чисто, удобно, приканващо и може наистина да промени обстановката в цялата стая. От естетическа гледна точка, определено има своите преимущества.

Полезно за здравето

Бялото спално бельо може да е чудесен указател за състоянието на здравето, тъй като най- малкото петънце и следи от тялото се виждат ясно. Някои неприятни здравословни състояния се отключват или обострят именно по време на сън, а следите остават върху бялото спално бельо.

Белият цвят при спалното бельо е вечната, неподправена класика. Лесен за поддържане, елегантен, винаги със свеж цвят и даващ усещане за комфорт, успокояващ очите, ума и душата, идеален за комбиниране с други цветове, този най- чист и най- основен в цветовата палитра цвят е незаменим при спалното бельо, а и не само там.

Подобни публикации

Как работят ултразвуковите уреди против вредители?

admin

Какви са ползите от това да реставрирате стари мебели, вместо да изхвърлите на сметището

admin

Правилно обновяване на банята и тоалетната

admin