За Дома

Как да проверите качеството на керамичните плочки?

Какво трябва да помислите в магазина преди покупка?

 

Това е най-важният и най-труден въпрос за купувача! Трябва да се отбележи, че качеството на плочките пряко зависи от квалификацията на майстора, който ще полага плочките. През дванадесетгодишния си опит в областта на керамичните плочки съм срещал майстор само 4 пъти, когото сам бих могъл да препоръчам на някого.

Керамичната плочка е капризен довършителен материал, който има набор от характеристики, за които майсторът просто трябва да знае, трябва, но не знае. Защо трябва? Защото занаятчията получава пари за квалификацията си, а не защото знае, че плочката е залепена за стената с лепило за плочки.

Често майсторите научават за свойствата и характеристиките на една плочка само когато плочката е наполовина залепена и нещо се обърка. Освен това е толкова погрешно, че вече няма да е възможно да се поправи нещо.

Двете най-често срещани фрази на главния обект, от който впоследствие идва претенцията: плочката е крива! И второто, обикновено след получаване на рекламацията и оставяне на представителя на фабриката в съоръжението: Това, което ми беше донесено, го сложих!

 

Ако планирате ремонт и при този ремонт ще бъдат положени плочки, вземете предвид следното:

Стандартите ISO и GOST показват, че има допустима кривина за плочки. С други думи, плочките могат да бъдат криви! Защо според вас Международната организация по стандартизация предписва допустимата кривина в стандарта ISO? Колко криво може да бъде? Предлагам да зададете този въпрос на вашия господар, знае ли той отговора на този въпрос?

В същото време можете да проверите неговата квалификация. Може би си струва да смените не плочката, а майстора, когато той ще наклони две плочки с предните им страни една към друга и ще ви покаже образуваната празнина между тях.

Ако майсторът е преминал първото ниво на изпитване и е достигнал второто, на втория етап трябва да му бъде зададен следният въпрос: знае ли, че на опаковката с плочките има надпис: „Искове за качеството на плочките се приемат до плочките са залепени за лепилото. След залепване на плочките върху лепилото, претенции за качеството на плочките няма да бъдат приети. ” И ако има спорна ситуация по отношение на качеството на стоките, фразата „Това, което ми беше донесено, го оставих“ няма да работи. Това е своеобразен тест за качество на майстора. Смисълът му е следният: купувачът има право да не знае нещо за свойствата и характеристиките на материалите, но майсторът просто трябва да знае, за което взема много пари.

Съставът на порцелановия камък е непроменен. Това е композитен материал, изработен от кварц, каолин, кварцов пясък и фелдшпат. Сместа се синтерова в монолитна, много здрава плоча с минимален брой пори и ниска абсорбция на вода. От година на година технологиите се усъвършенстват, твърдостта на материала става по-висока, дебелината е по-малка. За неопитен майстор може да е трудно да избере инструмент за работата. Фреза за стъкло, резачка за плочки, мелница? Неравномерно изрязване, чипове, прах в очите – всичко това може и трябва да се предотврати.

Подобни публикации

Съвети за покупка на ергономични столове

admin

Най-добрият помощник в света: Превърнете готвенето в ритуал с японски кухненски нож

king content

Какви са ползите от това да реставрирате стари мебели, вместо да изхвърлите на сметището

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .