За Дома

Перфектното почистване на покъщнина София започва с малки трикове

Днес е време да научите 6 тайни инструмента, които ще помогнат при общото почистване на кухнята.

Ако все още се питае каква е тайната веднага ви казваме: Продължете да четете!

След като сте на гости, понякога си мислите, как може кухненските салфетки да са толкова бели, без капка, а кухнята да е идеално чиста. Става въпрос за средствата, които се използват от опитни домакини. Те включват често, от прости импровизирани съставки, почистващият състав, който е много по-ефективен от закупения. И така, тук са:

6 тайни за почистване на кухнята

Плочките се почистват лесно с домашен хоросан. За целта вземете половин чаша сода, добавете 50 ml водороден прекис и 1 чаена лъжичка течен сапун. Разбъркайте и нанесете пастата, върху плочката за 10 минути. След посоченото време изплакнете с топла вода. Дръжките на газовата печка ще станат като нови, ако са оборудвани с памучен тампон, без стара четка за зъби и амоняк. Необходимо е да накиснете пръчката с капки и да я избършете в мръсните места. След това жълтите следи се почистват внимателно със стара ненужна четка

Аспираторът е пожълтял и недобре измит? Натриево-амонячен разтвор ще помогне. За целта трябва да вземете голяма купа с вода, да изсипете там 0,5 чаши сода за хляб и да я поставите на огън. Веднага, след като течността заври, извадете тигана и поставете мръсния филтър в него. Ако, след процедурата чинията не е назад, трябва да направите същото, но с 0,5 чаши амоняк.

Не забравяйте правилата за безопасност: отворете широко прозореца, сложете ръкавици и маска! Чайникът ще блести от чистота, ако кипнете в него за известно време оцетно-воден разтвор. Водата трябва да се вземе на две части, а оцетът – 1. Рафтовете на хладилника се почистват лесно от мръсни петна и петна с обикновена кухненска гъба и разтвор на сода за хляб и вода.

Има тайна рецепта за идеално чисти кърпички. За да ги имате и във вашия дом, взимаме желязна кофа с вода и я поставете да заври. Веднага щом водата започне да кипи, изключете котлона и добавете съставките: 2 ч.ч. лъжици суха белина, ¾ чаша прах за пране и 2 ч.л. лъжици растително масло. След това поставете мръсните неща, ползвайте задължително сухи кухненски кърпи в горещия разтвор и го оставете да изстине. Накрая остава само и изплакнете добре. Не е известно да въздейства на хавлиите по такъв начин, че дори и без пране и варене в охлаждаща вода, да не остава нито едно петно, ​​върху тях. Масленият разтвор ефективно се справя с мазни следи, петна от доматено пюре, чай, кафе и много други. Според домакина, когато използвате тази рецепта, кърпите се износват по-малко и издържат с години!

Ето някои други ефективни методи за актуализиране и общо почистване:

Ако кухненските кърпи са предимно мазни, горчицата ще ви помогне. Сух прах в количество от 2 ч.л. лъжици трябва да се разреждат в литър вряща вода и да се оставят да покафенят. След това разтворът се филтрира и при необходимост се добавя вода. В него се киснат мазни кърпи за 6-8 часа, след което се перат по обичайния начин. Кърпите са не само са избелени, но и дезинфекцирани. Ако има шарки, тогава те връщат цвета си.

Изперете кърпите – и не само кърпите, а цялото пожълтяло и на петна бельо – изперете добре праха, смесен с амоняк. Трябва да добавите 1 ч.ч. лъжица амоняк в сапунен разтвор и дори много стари неща “стават по-млади”. За перфектна чистота коприната и вълната има индивидуално ефективно решение. Добавете 6 литра вода към 10 литра вода. лъжици сол, 1 супена лъжица. лъжица прекис 3% и амоняк, 50 г прах за пране. Нещата се накисват за 5 часа, след което се измиват по деликатен начин.

Чистенето с радост не е измислица!

Изглежда, че в сравнение с миналия век днес не е трудно да почистите стаята с помощници. Такива може да са от фирма за почистване на покъщнина София. И все пак, не, много домакини се оплакват от сложността на общото почистване. За да почистите кухнята, да внесете радост, трябва да промените отношението си. Почиствайки, една жена създава не само външна красота, но и енергийно почиства къщата. В чистата къща хората спорят по-малко и са по-внимателни един към друг. Това е факт!

Практически съвети, които ще ви помогнат да почистите кухнята в добро настроение:

Почистването е мистерия. Следователно тя не трябва да бъде свидетел. Изложете членовете на домакинството от апартамента под правдоподобен претекст, например, разходете се в парка или отидете на пазар. Подредете мислите си и със спокойна душа се заемете с работата по почистване. Създайте атмосфера на чистота, достойна за господарката на къщата!

Удобни дрехи

Нищо не трябва да отвлича вниманието от основното занимание. Носете дрехи, които не ограничават движението, което не е срамно да се цветни (определено не пеньоар и халат!).

Музикален съпровод

Опитайте се да почистите кухнята с ритмична музика. Тя ще развесели, а самите ви ръце ще танцуват в ритъма. Може би основната грешка на домакините е да отложи общото почистване на кухнята за по-късно. И, така работата не изчезва, а само се удвоява. Мазнината се втвърдява и петната се разяждат. Ето, защо е по-добре да се заемете с работата, без забавяне, винаги в добро настроение и като вземете предвид съветите и тайните, които четете!

Източник: ЧИСТАЧИ.COM

Подобни публикации

Защо системата за контрол на достъп е несъвършена без турникети?

admin

Как да подобрим управлението на общите части на сградата си

admin

Как да създадете перфектната атмосфера чрез луксозно осветление за дома?

gri123