За Дома

Съвети за използване на интериорна мазилка

Съвети за използване на интериорна мазилка

Независимо дали боядисвате стая или просто подготвяте къщата си за ново боядисване, трябва да сте наясно с някои съвети за интериорната мазилка. Те ще ви помогнат да получите желаното гладко покритие и ще избегнете проблеми с припокриващи се линии, неравности и ръбове.

Подготовка на стените

Независимо дали боядисвате стая в дома си или просто искате добре изглеждащо боядисване на стените на офиса, подготовката на стените е решаваща стъпка в процеса. Неправилната подготовка може да направи огромна разлика в крайния резултат. Това може да доведе до огромни петна, грубо покритие и неравни повърхности.

Преди да започнете да боядисвате, трябва да сте сигурни, че стените са чисти и без прах и мръсотия. Това ще осигури гладка повърхност и по-добра адхезия на боята.

В зависимост от състоянието на стената, може да има повече от една стъпка в подготвителния процес. Ако имате стара, люспеста мазилка, например, може да се наложи да я шлайфате с фина шкурка.

Съвети за използване на интериорна мазилка - подготовка

Трябва също така да се уверите, че стените нямат дупки от пирони. Ако намерите дупки от пирони в стените си, най-добре е да използвате пълнител, за да запълните дупките, преди да боядисате.

Шлайфане на неравности и ръбове

Независимо дали поправяте стара вътрешна мазилка, която вече е направена, или се подготвяте за нов слой, шлифоването на неравностите и ръбовете във вътрешната боя е от съществено значение. Изглажда повърхността, което улеснява залепването на новото покритие.

Можете също да използвате шлифовъчна гъба, за да изгладите труднодостъпните повърхности. Ъглова гъба е полезна за тесни ъгли. Абразивната страна на гъбата ще събори високите петна, докато гладката страна се концентрира върху изглаждането на повърхността. Можете да закупите ъглова шлифовъчна гъба в Amazon.

Трябва също да носите маска, когато шлайфате. Прахът ще се носи в дома ви, така че носенето на маска ще предпази семейството ви от него. Ако шлайфате стени, най-добре е да носите предпазни очила.

Съвети за използване на интериорна мазилка - шлайфане

Грижа за четките и валяците

Грижата за четките за боядисване и капаците на валяка, когато използвате накрайници за боядисване на интериора, може да помогне вашият проект за боядисване да не се превърне в пълна бъркотия. Грижата за тези артикули ще поддържа боядисването ви да изглежда добре за дълго време.

Грижата за четките за боядисване и капаците на валяците може да бъде толкова лесна, колкото отделянето на време за тяхното изплакване и изсушаване. Измиването им след употреба ще удължи живота на вашата четка. Можете също да съхранявате четката си в найлонов плик или фризер.

Важно е да поддържате четката за боядисване и покритието на валяка чисти, особено ако използвате латексови или маслени бои. Когато приключите с процеса на боядисване, занесете четката и валяка в мивка, пълна с топла вода. Ако използвате бои на маслена основа, важно е да използвате разтворител или разредител за боя, за да премахнете боята.

Съвети за използване на интериорна мазилка - грижа за четки и валяци

Получаване на гладко покритие

Получаването на гладко покритие е от ключово значение за качествените интериорни бои. Можете да направите това сами, ако следвате тези съвети.

Първо се уверете, че стените ви са чисти. Ако не са, използвайте добър обезмаслител. Можете също така да избършете всякаква мазнина или мръсотия със силно почистващ препарат за кухня.

След това шлайфайте повърхностите си. Това е важно, защото премахва всякакви несъвършенства. Можете да използвате гъба за шлайфане или инструмент за шлифоване под ъгъл, за да шлайфате ъглите. Ако шлифовате тесен ъгъл, може да искате да вземете шлифовъчна подложка. Това ще улесни шлайфането на вашите повърхности.

След шлайфане нанесете грунд. Това помага да запечатате вашите шкафове и да блокирате съществуващия цвят. Освен това дава на вашите шкафове гладка повърхност за боядисване. Можете да използвате грунд на маслена или водна основа.

Източник: https://fortunapaints.bg/

Подобни публикации

Перфектното почистване на покъщнина София започва с малки трикове

admin

Как работят ултразвуковите уреди против вредители?

admin

Създаването на висококачествени кухни и кухненски шкафове е по-лесно отвсякога

admin