За Дома

Как да почистим съдовете от неръждаема стомана?

вилица и нож след почистване на салфетка

Знаете ли какво има в абсолютно всяка кухня? Ако сте се сетили за вилици и лъжици, тогава сте на прав път. Ако пък във вашата все още няма прибори, защото тепърва сега я обзавеждате, можете да разгледате разнообразието, което предлагат Anmar. Ако обаче вие вече имате предостатъчно съдове и сте решили да ги почистите, сме ви подготвили няколко съвета как да премахнете натрупаното замърсяване от неръждаемата стомана. Нека да започваме.

Със сигурност има предостатъчно почистващи препарати, които могат да почистят вилиците и лъжиците ви, но днес ще ви разкажем как да го направите с помощта на домашни съставки. По вилиците, ножовете и лъжиците, често се натрупват петна от вода или дори ръжда. Всичко, което ще ви е необходимо за почистването е:

  • Станиол;
  • Сода за хляб;
  • Оцет;
  • Гореща вода.

Дори да слагате приборите си в миялната, тя често не може да се справи със засъхналите петна и след това трябва да ги измиете отново. Ако обаче това не се е случило, тези петна са се влошили. Възможно е дори да са се появили петна от ръжда, които задължително трябва да премахнете. Методът, който описахме по-долу е изключително лесен и ще ви отнеме 10 – 15 минути. Можете да го правите всеки път, в който се сетите или забележите досадните петна по приборите ви. Това почистване няма да навреди по никакъв начин вашите прибори, дори и да го правите всяка седмица, така че не се притеснявайте.

вилица и нож преди почистване

Почистването на приборите

Първото нещо, което ще ви е необходимо е вода. Тя трябва да кипне, така че сложете една пълна тенджера на котлона. Поставете лист фолио с лъскавата страна нагоре в мивката ви. Разстелете приборите върху фолиото. Няма проблем, ако фолиото ви е малко, а приборите много. Може да ги разделите на няколко групи. Вземете содата за хляб и я разпръснете върху петната. Излейте половин чаша оцет и изчакайте секунда да се разпени сместа. Оцетът взаимодейства със содата за хляб и се получава химична реакция, която разяжда мръсотията.

След като спре да се пени, тогава излейте и горещата вода. Това ще почисти содата и оцета и ще предаде блясък на съдовете ви. Ако приборите са наистина мръсни, оставете ги да се накиснат в този почистващ разтвор за няколко минути.

Следващата ви стъпка е да ги измиете на ръка с веро и гъба. Не използвайте телчета, защото ще ги надраскате. Дори стоманата може да бъде надраскана от грапави повърхности. Когато сте готови с миенето трябва добре да подсушите, преди да ги приберете.

За следващата партида с вилици, лъжици и ножове, може да използвате и старото фолио. Не е необходимо да го сменяте всеки път с ново. Ще бъдете изумени колко мръсно става фолиото, след като приключите.

Едва когато почистените прибори са напълно сухи, се прибират обратно. След като приключите с цялата процедура ще откриете, че това са били едни добре прекарани и ползотворни 15 мин.

Дори и да миете добре съдовете си всеки път, водата може да е доста твърда и от нея да остават петна по тях. За съжаление понякога има петна, които не можем да премахнем. В такива случай най-добре е да се сдобиете с нов комплект прибори. Все пак никой не иска да има непълен комплект само заради 1 или 2 прибора, които са зацапани или ръждясали безвъзвратно.

В anmar.bg можете дори да поръчате отделни бройки, когато не искате да купувате цял комплект. Това е добро решение и може да ви спести доста главоболия.

Много често лъжиците и вилиците не са на комплекти, а на серии. Ако срещнете серия Фат например, това на практика означава комплект Фат. Сериите са издържани в един и същи стил и от всяка серия има вилици, лъжици, ножове (основни и за предястия), десертни вилици и десертни лъжици.

Предоставено от https://anmar.bg/

Подобни публикации

Душ кабинки с хидромасажни функции за релаксация и удоволствие

admin

Избор на покривка за маса в хол или кухня – какво трябва да знаем

admin

Как да създадем минималистична баня?

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .