Полезно

Ръчни машини за рязане на плочки

ръчна машина за рязане на плочки

Ръчните машини за рязане на плочки са изключително полезен уред, когато ви предстои ремонт вкъщи. Ако не притежавате такава машина, то в Koledzhikov ще откриете ръчни машини за рязане на плочки на много добри цени. Те са лесни за използване и не изискват източник на захранване, за разлика от електрическите модели. Режат по права линия по повърхността на плочката и всеки човек, притежаващ малко повече сила може да се справи. Прилага се натиск от двете страни на отбелязаната линия и чрез щракване, плочката е отрязана. Ще откриете ръчни машини за рязане на плочки в различни размери, което ги прави лесно преносими.

Какво представляват ръчните машини за рязане на плочки?

Ръчната машина за рязане на плочки е прост инструмент подходящ за използване върху керамични и порцеланови плочки. Майсторите винаги имат такава, особено ако се занимават само с лепене на плочки. Нека да видим кои са основните компоненти на тези машини:

 • Дръжка
 • Карета
 • База
 • Плъзгащи релси
 • Колело за отбелязване
 • Разбивач
 • Линийка
 • Стопер
 • Поддържащи крила

Как се използват ръчните машини за рязане на плочки?

Плочката се поставя върху основата на фрезата и се прокарва колело за отбелязване. С него се минава по цялата повърхност на плочката. Дръжката се издърпва назад, прекъсвача щраква и когато натиснете надолу, плочката се срязва. Както сами забелязвате задачата никак не е сложна.

Какви са различните видове ръчните машини за рязане на плочки?

Някои резачки могат да режат само плочки до 30 см , докато други успяват да се справят с плочки 60 см и по-големи. Плъзгащите релси най-често се състоят от една или от две тръби. Има много други налични инструменти за рязане на плочки освен ръчните машини, но определено ръчната алтернатива е най-евтина и най-практична за използване.

машина за рязане на плочки на ръка

Как да разберем, дали една ръчна машина за рязане на плочки е добра?

Има някои детайли, на които трябва да обърнете внимание, когато си избирате машина. На първо място е добре да прецените за колко честа употреба ще ви е нужна. Спрямо това ще знаете и колко голям бюджет да отделите, защото разходите по време на ремонт, никога не са малки и трябва внимателно да преценявате ситуацията.

Погледнете и следните неща преди да направите покупка:

 • Карбидното режещо колело
 • Здрава релса или две релси
 • Добра видимост към режещото колело
 • Опорни крила
 • Водач/линийка с ограничител за рязане на множество части
 • Възможност за рязане на плочки под ъгъл
 • Компактен размер (сгъваем)

Не забравяйте да поддържате релсите чисти и смазани със силиконов спрей. Избирайки резачка за плочки, не трябва да забравяте и че някои могат да режат дебели и много твърди плочки. Други са ограничени до рязане на по-тънки и по-меки материали. Трябва да имате ясна представа какви видове материали ще режете. Винаги можете да потърсите и консултацията по време на покупката, ако не можете да се ориентирате.

Ценовият диапазон на ръчните машини е изключително широк. Може да се снабдите с машина за рязане на плочки на ръка за под 50 лв. и за над 2500 лв. Когато посетите сайт за инструменти, ще откриете описани в спецификите и размерите на плочките, които дадена машина може да отреже.

Ако няма да използвате машината само за вашия ремонт, а професионално, то тогава, съвет от нас е да вземете по-висок клас машина, която може да обработва широк диапазон от дебелина на плочките. По този начин няма да ви се налага да търсите друга машина, ако плочките са по-дебели и няма да изпадате в неприятни ситуации. Изобщо рязането на плочки е нещо, което няма как да избегнете, така че е по-добре да бъдете подготвени. Не забравяйте да обърнете внимание на шарките на плочките и да ги оформите по такъв начин, че да не се развали композицията.

Източник: https://www.koledzhikov.bg/

Подобни публикации

Глаукома – лечение

admin

Как се връзва плажен шал?

admin

Знаете ли как да се освободите от стреса?

admin