Полезно

Какви продукти можем да превърнем в изящни гравирани подаръци?

Все повече хора решават да поднесат гравирани подаръци. В самия жест на поднасяне на гравиран подарък има огромна символика. С него вие показвате на получателя, че сте избирали много внимателно подаръка, мислейки си за него. Кои продукти можем да превърнем в персонализирани чрез гравиране подаръци? На този въпрос ще отговорим в следващите редове.

Кои материали и артикули могат да бъдат гравирани?

Списъкът с предмети, подлежащи на гравиране е толкова дълъг, че може би е по-лесно да се спрем на продуктите, които не могат да се гравират. Това може би са само дрехите и някои видове козметика. Днес е възможно да подарите дори гравиран мобилен телефон, лаптоп или друго електронно устройство.

Вместо да търсите подарък, който в последствие да занесете някъде, за да го гравират, има по-добър вариант – магазините за подаръци и сувенири. Един от тях е онлайн магазин Laser Boutique. В неговия каталог са представени различни видове стоки, разделени по предназначение и повод, по който е уместно да бъдат поднесени.

Накратко, изделията, които могат да се гравират обхващат едни от най-използваните днес материали. Лазерното гравиране може да се прилага върху различни видове повърхности, например:

  • Полимерни материали (пластмаса);
  • Различни видове метали и сплави;
  • Стъкло, включително релефно и цветно;
  • Керамични продукти, конвенционални и с покритие;
  • Дървени предмети (фурнир, дърво, пресовани дървени частици ПДЧ);
  • Кожа и нейният изкуствен еквивалент.

Гравирането е абсолютно безвреден процес, който не уврежда повърхността на продукта. Предметът, който ще бъде гравиран, се фиксира в гравиращата машина. Лазерният лъч прецизно премахва тънък слой от повърхността по предварително зададена компютърна програма.

Кой трябва да изработи гравюрата?

Препоръчваме ви да се обръщате към фирми с опит, чиято дейност се е утвърдила в областта на гравирането. Компании като Laser Boutique имат в екипа си опитни дизайнери, които ще ви помогнат с оформлението на гравюрата, определяйки точно оптималните ѝ размери и пропорции за конкретния вид сувенир. Някои продукти в каталога на магазина се предлагат с включено в цената гравиране.

Процедурата по изработката на гравиран текст или изображение се извършва след като операторът предварително въведе желаното изображение в програмата, така че лазерът да го пренесе с максимална точност на желаното място. Самата процедура отнема няколко десетки минути в зависимост от размера и детайлите на гравюрата.

Има случаи, когато подаръкът трябва да се закупи спешно и следователно гравирането да се направи в най-кратък срок. Такава възможност предлагат всички утвърдени магазини, като експресните поръчки (в рамките на работния ден) обикновено се доплащат. В крайна сметка оскъпяването е оправдано, защото дори да сте поканени в последния момент на специално събитие, вие ще се представите на желаната висота.

Плюсове на гравирания подарък

Какви са предимствата на гравираните подаръци? Те са не само много, но всъщност е невъзможно да се изтъкне недостатък. Гравираната фоторамка, бижу или ключодържател ще бъдат ценени повече от сходни продукти, които не са били персонализирани преди да бъдат подарени.

Надписаните на ръка картички са също скъп сувенир, но те не могат да се сравняват с прелестта и трайността на една гравирана посребрена кутийка за кръщене например. Сватбените подаръци и тези, поднесени при раждането на дете, обезателно трябва да се персонализират. Така те ще станат част от семейната история и ще бъдат изложени на видно място.

Източник: https://laserboutique.bg/

Подобни публикации

Започнете да обичате вселената и живота ви ще се промени

admin

Как да почистите вашия лаптоп от прах

admin

Контрол на достъпа с помощта на биометрични системи

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .