Полезно

Избор на подходяща течност за чистачки

подходяща течност за чистачки

Каква течност за чистачки използват водачите в зависимост от метеорологичните условия?

Една от дискутираните теми в автомобилните форуми е въпросът: „Каква течност за чистачки използват шофьорите в зависимост от метеорологичните условия?“. На пръв поглед този консуматив не буди някакви сериозни дебати, но се оказва, че в търговската мрежа се предлагат не малко некачествени продукти, които не само, че не почистват достатъчно добре стъклата на автомобила, но могат да навредят. Например да са причина за смяна на тръбички, както и запушване на дюзите на пръскащите устройства, и да не почистват достатъчно добре стъклата. Тогава неименуемо ще се наложи да ходим до авто сервиз или сами да търсим авточасти и майстор за ремонт.

Една течност за чистачки, която да отговаря на стандартите на съвременните автомобили трябва да представлява смес от миещи вещества и етилов спирт. В доста от по-скъпите варианти, които можете да откриете в търговската мрежа и в магазините за автомобилни аксесоари, се продават течности за чистачки, които са ароматизирани. Така при всяко почистване на стъклото в купето ще се носи приятен аромат, което е приятно усещане за феновете на тунинга и изрядния външен вид на автомобила.

Видове почистващи препарати за чистачки

Основно този консуматив за почистване, който може да откриете във всички онлайн магазини за тунинг консумативи и авточасти бива два вида – зимна и лятна. В състава на всяка една от тях са включени основните задължителни елементи, за да може стъклото да бъде бързо и добре почистено. При употреба на летния вариант, независимо от степента на самото запрашаване или замърсяване, качествената течност за чистачки с едно впръскване успява да отстрани натрупаната мръсотия, като размазани по прозорците насекоми, петна, прах и други. Добрата видимост е определяща за шофьора. Затова чистотата на предното и задното стъкло са от значение, не само за феновете на тунинг, но и за всеки опитен шофьор.

Зимата е сезонът, през който трябва да се погрижим малко повече за автомобила си. Освен смяната на летните гуми със зимни, друг момент е да сменим лятната със зимна течност за чистачки. В състава на зимната има компоненти, които предотвратяват замръзването на течността в резервоара и така се избягва спукване на тръби и други детайли от системата. При зимната добавка за почистване на стъкла не се набляга толкова на почистващите компоненти, колкото на тези, които не позволяват замръзване. Много шофьори използват течността и като средство за по-бързо размразяване на стъклата, особено ако са заскрежени.

Специалистите по тунинг части и консумативи съветват да не експериментирате с подръчни материали като спиртни напитки и други алтернативи вместо подходящата течност за чистачки, защото така можете да предизвикате сериозни аварии, свързани с непредвидени разходи.

Подобни публикации

Какъв ламинат да изберем, споделят от CarpetMax

adminche

Репутация в интернет пространството

desito

Китайските принадлежности за спининг риболов: новият стандарт за качество и достъпност

admin