Полезно

Какво трябва да знае един добър татко

бавачки на деца

Бебето се роди! Светът около вас внезапно се трансформира до неузнаваемост! И вие, внезапно в този момент, сте станали различни. Преди сте били неразделна двойка, а днес вече сте родители. Тази промяна ви вдъхновява, радва и в същото време плаши. Новите бащи се притесняват, дали ще се справят с ролята на бащи и някои от съветите могат да им помогнат още в самото начало

За да разберем какво трябва да направи татко, нека разберем какво е той? С какво е различен от мама? Може ли да бъде заменен о някой друг?

Статията е предоставена с вниманието и професионализма на bavachki.bg.

Бащата, като правило, няма хормони на ужас след бременност и раждането. От това следва, че той е по-балансиран, сдържан, събран. Татко може по-ясно да оцени ситуацията и, ако е необходимо, да я контролира.

Татко има повече свободно време, когато е вкъщи. Татко е по-силен физически, това е неоспорим факт.

Моралните и волеви качества на бащата са различни от майчините. Татко – е авторитетът в семейството, това е силна воля, вземане на отговорни решения.

И така, какво трябва да бъде състоянието на новия баща?

Управлява дома и да се грижи за децата. Когато детето току-що е родено, мама и татко са напълно способни да споделят отговорностите за грижа помежду си. Като цяло, бащата не може да кърми, но всичко останало е под негова власт. И той иска да бъде добър и грижовен съпруг. Може да се научи да сменя пелени, да приготвя храната, да облича и съблича бебето, да излиза на разходки с количка и т.н.

Цялата “мъжка” работа е свързана с физическа активност. Татко трябва да помни, че количката обикновено е много тежка и би било по-добре да помогне на мама да я изнася на улицата. Татко може да носи дете в кенгуро, а това също улеснява майката. Всички проблеми свързани с детските мебели, повдигане на тежки неща трябва да падат на раменете на бащата.

Поддържайте самообладание, насаждайте увереност.

Както е известно, появата на дете в семейството стартира цяла поредица от съвети, предупреждения, препоръки от всякакви роднини, приятели и дори просто аутсайдери. Всички те винаги имат значение и всеки противоречи на предишния. Всяка една жена, новоизлюпена мама, може да се обърка в такава лавина от информация. Съвсем обичайно е тя да се тревожи, че прави нещо нередно, особено когато чува упреци от другата страна. И тук само татко може да успокои майката. Може да поеме част от възпитанието и грижата за детето. Когато е твърде ангажиран, с работа и това да изкарва стабилни доходи, трябва да намери бавачка.

Това се отнася и за ситуации в случай на заболяване или злополука. Майките са склонни да надценяват мащаба на трагедията по отношение здравето на детето и паниката. Татко трябва да знае принципите, по които се признават различните болести,

Общувайте със собственото си дете, намерете общ език с него.

Татко трябва да може да намери подход към детето, да се сприятели с него. Има неща, които по-добре обясняват татковците, например отношението към религията, отношенията с връстниците, отношението към работата и т.н. Детето трябва да вижда в лицето на баща си подкрепа, надежден и любезен съветник. И, разбира се, кой, освен Татко ще те научи по-добре да караш колело, да построиш палатка или да ходиш на риболов?

Едно е дъщеря, друго е син!

Ако татко има син. Той ще вижда в сина си, продължение на себе си. Всеки баща трябва да научи сина си да общува правилно с противоположния пол. Друга задача ще бъде да научи детето да изпълнява мъжки задължения в къщата – да забие пирон, да извърши дребни ремонти.

Ако татко има дъщеря. Дъщерите на татко имат една глобална задача в образованието – да внушават доверие на момичето! Това, само един баща може да направи и трябва да започне от люлката.

Има една стара поговорка: „Ако бащата убеди момичето до 5 годинки, че тя е кралица, тогава тя ще убеди целия свят!“

И това е абсолютно вярно! Най-важното нещо за баща в отглеждането на дете е да бъде добър пример за подражание!

Всичко ново си струва да опитате и можете да бъдете сигурни, че ще се справите изцяло! Никой не е роден научен, но всеки трябва да мине по своя път!

 

 

 

 

Подобни публикации

Ето как се „научих“ да спя следобед

redactort

Положителните свойства на натуралната козметика

admin

Какво да направите, ако колата ви заседне в снега?

admin